logo


Με ερωτήσεις αναφορικά με την οικονομική κατάσταση του ΘΕΣΠΙ βομβάρδισαν κυριολεκτικά την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΘΕΣΠΙ Αν. Στασινοπούλου και Δ. Ράικο αντιστοίχως, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού στη χθεσινοβραδινή (Τρίτη 14 Οκτωβρίου) διπλή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό του Κρυονερίου. Αναφέρθηκαν ειδικότερα- και επίμονα ζητούσαν να ενημερωθούν-  για την παρούσα οικονομική εικόνα του Οργανισμού, ώστε να μπορέσουν και να ψηφίσουν αλλά και να προγραμματίσουν τα επόμενα βήματα. Αφορμή το θέμα της συνεδρίασης που αφορούσε στην αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του ΘΕΣΠΙ για το 2014, το οποίο συναρτάται με την πρόσληψη καθηγητών για τα τμήματα του Οργανισμού.

Αναλυτικότερα:

Καλωσόρισμα και «δυο λόγια από τον καθένα»

Η κ. Στασινοπούλου, καλωσορίζοντας τα παρόντα μέλη- τακτικά και αναπληρωματικά- του Οργανισμού, ευχήθηκε σε όλους «καλή θητεία με οργάνωση, όρεξη, έμπνευση και βούληση», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί εν τάχει στην ιστορία του Θέσπι, που έδωσε το όνομά του στον Οργανισμό του Δήμου. Παράλληλα τόνισε πως στις συνεδριάσεις θα καλούνται ανελλιπώς όλα τα μέλη, τακτικά και αναπληρωματικά, του ΘΕΣΠΙ μια που «θέλουμε τις απόψεις και τη βοήθεια όλων,  για να διατηρήσουμε αλλά και να αυξήσουμε αυτά που βρήκαμε».

Στη σημασία του εθελοντισμού και της προσφοράς όχι μόνο των μελών αλλά και όλων των πολιτών, αναφέρθηκε στο δικό του καλωσόρισμα ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης.  «Ο εθελοντισμός και η προσφορά είναι τα ελάχιστα που δεν μας έχουν στερήσει ακόμη», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει την παραγωγή έργου από τον ΘΕΣΠΙ  επί των ημερών της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου. Ο Δήμος θα είναι οργανωτικά κοντά στο ΘΕΣΠΙ, υποσχέθηκε τέλος ο Αντιδήμαρχος Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηλ. Υφαντής.

Ο λόγος εν συνεχεία δόθηκε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που κλήθηκαν να συστηθούν αλλά και να μοιραστούν με δυο λόγια τις σκέψεις τους για το ΘΕΣΠΙ.

«Ποια είναι η οικονομική κατάσταση του ΘΕΣΠΙ;»

Το ερώτημα αυτό κυριάρχησε αμέσως μετά, στη δεύτερη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ιδιαιτέρως μετά και τις απανωτές ερωτήσεις του Γ. Κομνηνάκη (σ.σ. τακτικού μέλους, εκπροσώπου της Νέας Πνοής για το Διόνυσο) κωδικό με κωδικό.

Από τις απαντήσεις του Προεδρείου προέκυψε πως:

*Οι ενδιαφερόμενοι καθηγητές που διδάσκουν στα  τμήματα του ΘΕΣΠΙ προσλαμβάνονται μέσω εταιρείας που συνάπτει σύμβαση με το Δήμο. Η σύμβαση αυτή έχει λήξει και θα προκηρυχθεί ανοιχτός διαγωνισμός για τη σύναψη νέας. Προς το παρόν όσοι καθηγητές δουλεύουν στα τμήματα, απασχολούνται εθελοντικά με τη δέσμευση πως θα πληρωθούν αναδρομικά αφότου αρχίσει να «τρέχει» η νέα σύμβαση.

*Κωδικοί της αναμόρφωσης που αφορούν στην αποζημίωση Προέδρου- Αντιπροέδρου- μελών τέθηκαν σε αμφισβήτηση, ενώ διευκρινίστηκε πως το απελθόν Προεδρείο του ΘΕΣΠΙ αμειβόταν κανονικά, τουλάχιστον μέχρι  και τον περασμένο Ιούνιο.

*Με εισαγγελική παραγγελία έχει διαταχθεί από τον Επίτροπο έλεγχος για την οικονομική κατάσταση των Νομικών Προσώπων του Δήμου Διονύσου, όπως και όλων των Νομικών Προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα.

*Απαραίτητη κρίνεται, σύμφωνα με πολλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η παρουσία λογιστή  που θα μπορέσει να απαντήσει έγκυρα για όσες ερωτήσεις προκύπτουν από τον Προϋπολογισμό 2014 και τα οικονομικά στοιχεία σήμερα του Οργανισμού- πριν έρθει η ώρα για την κατάρτιση των νέων οικονομικών μεγεθών.

Εντούτοις,  ερωτήσεις παρέμειναν αναπάντητες, γεγονός που οδήγησε τους Γ. Κομνηνάκη, Ελ. Ρουφάνη  (Δημοκρατική Ανατροπή) και Θ. Αλιμήσης (Λαϊκή Συσπείρωση) να ψηφίσουν παρών, για την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, όπως την πρότεινε το Προεδρείο, μια που δεν είχαν πλήρη ενημέρωση.

Παραλειπόμενα

*Σκηνοθέτης, δημοσιογράφος, συγγραφέας, ποιήτρια, εικονογράφος, μέλη θεατρικών ομάδων, πρόεδροι αθλητικών συλλόγων- είναι μόνο μερικές από τις ιδιότητες των μελών του Δ.Σ. του ΘΕΣΠΙ, που στην πλειονότητά τους τόνισαν  ότι απαιτείται συνεργασία και μεράκι για την παραγωγή του επιθυμητού αποτελέσματος

*Το οποίο, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Ν. Ιατρίδη,  δεν είναι άλλο από τη μεταλαμπάδευση της πνευματικής παραγωγής προς τα έξω. Και για καλή αρχή, παρότρυνε τους παρευρισκόμενους να προσέλθουν στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε άμεσα να εκπονηθεί ένα εφαρμόσιμο πρόγραμμα

*Τη διατήρηση των υφιστάμενων δράσεων και τμημάτων αλλά και την αύξησή τους με νέα προγράμματα, δήλωσαν πως θα επιδιώξουν η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΘΕΣΠΙ. Τούτο, δήλωσε η κ. Στασινοπούλου, είναι και σε απόλυτη συμφωνία με τους 18 σκοπούς του Οργανισμού, όπως αναφέρονται στο καταστατικό του

*Ο κ. Κομνηνάκης ήταν το μοναδικό μέλος που εξ αρχής δήλωσε πως παρίσταται στο Διοικητικό Συμβούλιο ως εκπρόσωπος Συνδυασμού, «αλλά η τοποθέτηση του καθενός θα είναι το τελευταίο που πρέπει να μας απασχολεί». Και ευχήθηκε με τη σειρά του όρεξη- συνεργασία- προτάσεις- διάθεση για δουλειά.

*Τις συνεδριάσεις παρακολούθησε επίσης η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Α. Λουκάτου.