logo


Ενόψει της συνδιάσκεψης του διευρυμένου Συμβουλίου Διοίκησης, η Συμμαχία για τον Πολίτη έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα κείμενο Πολιτικής Απόφασης, που αποτυπώνει τους βασικούς άξονες για τη μελλοντική της πορεία: Αυτόνομη και υπεύθυνη πορεία με βάση το καταστατικό της, συνεργασία με τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο με προϋπόθεση την ισότιμη συμμετοχή αλλά και τη δημιουργία ενός κοινού οργανωτικού λειτουργικού ευέλικτου σχήματος, συνεργασία και με άλλες κινήσεις πολιτών ή και παρατάξεις και πάλι στη βάση της ισότιμης συμμετοχής και της ελεύθερης έκφρασης, συνέχιση των προσπαθειών για την επίλυση ζωτικών για την πόλη θεμάτων. Και όλα τα παραπάνω με “κοινό καταλυτικό στόχο την προσπάθεια αναβάθμισης της Δημοτικής Αρχής επ’ ωφελεία των δημοτών”:  

Πολιτική Απόφαση 

Οι διαδικασίες ανάδειξης της Νέας Δημοτικής Αρχής είναι ήδη πεπερασμένες και η νέα Διοίκηση του Δήμου μας από την 1η Σεπτεμβρίου έχει ήδη αναλάβει το έργο της. Ειλικρινής ευχή της παράταξής μας είναι να πετύχει στο έργο της, να επιζήσει πολιτικά και ο χρόνος Διοίκησής της να έχει θετικά αποτελέσματα για τον τόπο μας.

Η Δημοτική μας Παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ» και όλα τα μέλη της νοιώθουν υπερηφάνεια για τον τρόπο που υπηρετήσαμε όλα αυτά τα χρόνια το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η πορεία μας ήταν απόλυτα προσηλωμένη στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των κατοίκων – δημοτών μας. Είναι βέβαιο ότι έγιναν και λάθη. Λάθη προερχόμενα όμως από τη δουλειά, που με  ανιδιοτέλεια και χωρίς σκοπιμότητες κάναμε. 

 

Τα (4) τέσσερα μέλη μας που είχαν εκλεγεί Δημοτικοί Σύμβουλοι και μας εκπροσωπούσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και οι επτά (7) Τοπικοί Σύμβουλοι-μέλη μας που ήσαν εκλεγμένοι στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας, απέδειξαν με την υπεύθυνη παρουσία τους και τις συγκροτημένες και επεξεργασμένες προτάσεις τους ότι μοναδικός τους σκοπός ήταν το συμφέρον των δημοτών μας. Ένα δημόσιο μεγάλο ευχαριστώ στα στελέχη μας αυτά.

Η παράταξή μας ως γνωστό, στις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες υποστήριξε την Δημοτική Κίνηση «Νέα Πνοή» και τον Παναγιώτη Μπιτάκο. Συμπαρατάχθηκε και αγωνίστηκε μαζί της, διέθεσε όλο το στελεχιακό δυναμικό της, μαζί με τη κατακτημένη γνώση και πείρα των θεμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που σε συνδυασμό με τη δύναμη και τη νεανική ορμή της Νέας Πνοής αλλά και της προσωπικότητας του υποψήφιου Δημάρχου, άφηνε περιθώρια για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα που θα έδινε την ευκαιρία της υλοποίησης κοινών αρχών, ιδεών, προγραμμάτων και κοινών στόχων των δύο παρατάξεων.

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ» μετά το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα όπως προέκυψε και το οποίο δεν ήταν το προσδοκώμενο, προχώρησε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα με τα θεσμικά της όργανα σε ανάλυση και αποτίμηση αυτού, προκειμένου να εξάγει τα συμπεράσματά της και να καθορίσει την από δω και πέρα πορεία της.

Μετά από διεξοδική συζήτηση μεταξύ των μελών της παράταξης και την έκφραση απόψεων και προτάσεων στα όργανά της, το Συμβούλιο Διοίκησης κατέληξε στους παρακάτω βασικούς άξονες που καθορίζουν το πολιτικό στίγμα της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»  στη μελλοντική της πορεία: 

 

1.     Η παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ» συνεχίζει αταλάντευτα τη συνεπή, αυτόνομη, αυτόβουλη και υπεύθυνη πορεία της πάντα μέσα στα πλαίσια λειτουργίας του καταστατικού της.

2.     Κυρίαρχα ζητήματα για την παράταξη παραμένουν όλα εκείνα τα σημαντικά θέματα που έμειναν άλυτα από την απελθούσα Διοίκηση του Δήμου (αποχέτευση, δασικό, οικιστικό, κ.λπ.) τα οποία θα έχει πάντα σε επικαιρότητα και θα προωθεί λύσεις και προτάσεις με όποιο πρόσφορο τρόπο διαθέτει.

3.     Η συνεργασία με τη Δημοτική Κίνηση ΝΕΑ ΠΝΟΗ θα συνεχιστεί, εφόσον και η ίδια το επιθυμεί, με ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την προϋπόθεση ότι η κοινή πολιτική που θα εκφράζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι προτάσεις σε σοβαρά θέματα, θα αποτελούν αντικείμενο κοινής επεξεργασίας.

4.     Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού θα πρέπει να υπάρξει ένα κοινό οργανωτικό και λειτουργικό ευέλικτο  σχήμα. Η ύπαρξη αυτού του Οργάνου είναι επιβεβλημένη και θα επιλύσει πολλά προβλήματα λειτουργίας, συνοχής και αξιόπιστης παρουσίασης προς κάθε κατεύθυνση.

5.     Η συνεργασία της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ με τη ΝΕΑ ΠΝΟΗ, αυτή τη χρονική στιγμή, αλλά και με οποιαδήποτε άλλη Δημοτική Παράταξη, είναι αυτονόητο ότι συντελείται στη βάση της απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης (Δεκέμβριος 2013), του αμοιβαίου σεβασμού προς το άλλο μέρος, προς τα θεσμικά του όργανα και τις καταστατικές τους διατάξεις. Μοναδική προϋπόθεση η ισότιμη συμμετοχή. 

6.     Η παράταξή μας, πάντα πίστευε και πιστεύει ότι για την επίτευξη καθοριστικών στόχων που εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο, βοηθούν οι συνεργασίες με ευρύτερες οργανωμένες ομάδες πολιτών ή και παρατάξεων, εφόσον υπάρχει συμφωνία σε προγραμματικές θέσεις, σε χάραξη κοινού τρόπου παρέμβασης στην κοινωνία, βαθειά πίστη στην  ελευθερία της έκφρασης και στην ισότιμη συμμετοχή.

Καλούμε όλους τους Πολίτες του Δήμου μας να πλαισιώσουν και να βοηθήσουν την παράταξή μας αλλά και κάθε άλλη κίνηση που λειτουργεί με τις ίδιες αρχές και οράματα, προκειμένου η κοινή προσπάθεια αναβάθμισης της Δημοτικής Αρχής επ’ ωφελεία των δημοτών μας, να γίνει ένας  ενιαίος, παντοδύναμος και καταλυτικός στόχος. 

 

Για τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΡΡΙΑΣ

                                                                                                         ΠΡΟΕΔΡΟΣ