logo


Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του νεοσύστατου- από τον περασμένο Ιούλιο- Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Διονύσου, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δροσιάς. Αντικείμενο της Γενικής Συνέλευσης η εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, ενόψει των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των αντιπροσώπων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ο Σύλλογος, που τώρα διοικείται από προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή,  αριθμεί σήμερα 60 περίπου μέλη, όλοι εργαζόμενοι μόνιμοι ή αορίστου χρόνου στο Δήμο Διονύσου.

Αυτό σημαίνει πως στο Δήμο λειτουργούν τώρα παράλληλα ένας Σύλλογος και ένα Σωματείο δημοτικών υπαλλήλων. Όπως, όμως,  εξηγεί στην Οδό Διονύσου ο εκτελών χρέη Προέδρου Ν. Ζολοταριώφ, «προχωρήσαμε στη σύσταση του Συλλόγου, γιατί μόνο αν έχεις μέλη μόνιμους ή αορίστου χρόνου δημοτικούς υπαλλήλους, μπορείς να συμμετάσχεις με αντιπροσώπους στις διεργασίες  της ΠΟΕ-ΟΤΑ (σ.σ. που είναι το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση). Αυτό δεν μπορούσε να γίνει μέχρι σήμερα. Επιπλέον ο τρόπος λειτουργίας του Σωματείου δεν μας έβρισκε σύμφωνους, τη στιγμή μάλιστα που ήταν προσανατολισμένο αποκλειστικά στον αγώνα για τα δικαιώματα των συμβασιούχων συναδέλφων».

Τα υπόλοιπα μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής είναι οι Δ. Νίκα, Ν. Πατσάκας, Θ. Παρνασσάς και Ν. Ρούσσος.

Ενώ στο καταστατικό του Συλλόγου απαριθμούνται οι στόχοι του που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν: την ενιαία και συλλογική προαγωγή των θεσμικών διεκδικήσεων, την ανάπτυξη συνδικαλιστικής συνείδησης και ταξικού προσανατολισμού, τη διασφάλιση της αρχής της ισοτιμίας των δύο φύλων, την προάσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των μελών του Συλλόγου κ.λπ.