logo


Ανακοίνωση με στοιχεία «σκληρού ροκ» δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Λαϊκή Συσπείρωση, για το θέμα της στελέχωσης των συλλογικών οργάνων του Δήμου, και ιδιαιτέρως των Σχολικών Επιτροπών. Ειδικότερα η παράταξη «υπόσχεται» πως αν η Διοίκηση με πραξικοπηματικό τρόπο τής αρνηθεί την εκπροσώπηση, τότε κι εκείνη από την πλευρά της θα κάνει τη ζωή δύσκολη στη Διοίκηση:

Πολύ γρήγορα επιβεβαιώθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση, όταν έλεγε προεκλογικά ότι όποιος συνδυασμός και αν  κερδίσει τις δημοτικές εκλογές  στην ουσία δεν θα αλλάξει τίποτα , γιατί υπάρχει η ίδια στρατηγική και γιατί οι φιλοδοξίες και τα συμφέροντα παραμένουν τα ίδια.

Μόνη διαφορά ότι αλλάζουν οι ρόλοι στα πρόσωπα.  

Έτσι οι διακηρύξεις των «ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ» του κ. Ζαμάνη «περί διαφάνειας», «περί συμμετοχής», ότι θα «σπάσει» την πόλωση με άνοιγμα προς όλες τις πλευρές του δημοτικού συμβουλίου «πήγε περίπατο» από τις πρώτες συνεδριάσεις.

Στην συνεδρίαση 19 /9/2014 στη συγκρότηση των επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής το άνοιγμα έφτανε μόνο μέχρι Καλαφατέλη και Μπιτάκο. Έτσι έμειναν απέξω οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Δημοκρατικής  Ανατροπής  .

Η παρουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης στις σχολικές επιτροπές δεν τους βολεύει γιατί έχουν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και σχεδιασμούς.

 Η συνέχεια πιο αποκαλυπτική.

 Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7/10/2014 στις προτάσεις για την συγκρότηση των σχολικών επιτροπών η πλειοψηφία του κ. Ζαμάνη κατέθεσε πρόταση που καταλάμβανε τις 8 θέσεις από τις 10, αφήνοντας για τους 4 συνδυασμούς της αντιπολίτευσης 2 θέσεις. Μετά την αντίδραση του συνόλου της αντιπολίτευσης αλλά και μελών της διοίκησης, τα θέματα της συγκρότησης των σχολικών επιτροπών αποσύρθηκαν και θα έρθουν εκ νέου σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Αλήθεια τι φοβούνται ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και φέρνουν τέτοιες προτάσεις;

Ποια πολιτική και ποια συμφέροντα θέλουν να εξυπηρετήσουν  μέσα από τις αποφάσεις των σχολικών επιτροπών; Τι έχουν να φοβηθούν από την συμμετοχή όλων των δημοτικών παρατάξεων στις σχολικές επιτροπές;

Ως Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικούμε συμμετοχή στις σχολικές επιτροπές γιατί το θεωρούμε δικαίωμά μας. Στην περίπτωση που  πραξικοπηματικά βρεθούμε εκτός, ένα είναι σίγουρο, ότι θα κάνουμε δύσκολη την ζωή όλων αυτών που θεωρούν τσιφλίκια τους τα σχολεία, ενημερώνοντας  και δίνοντας αγώνες με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τα ίδια τα παιδιά που είναι τα πρώτα θύματα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Πολιτικής που θα σιγοντάρει και ο Δήμος για την υλοποίησή της.