logo


Την εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων σε όλα τα συλλογικά όργανα του Δήμου ζητεί με σημερινό Δελτίο Τύπου η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου, δίνοντας επιπλέον πληροφορίες για όσους προτάθηκαν εκ μέρους της στο ΘΕΣΠΙ, την ΕΣΤΙΑ και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Τάσσεται, τέλος, η παράταξη υπέρ της διατήρησης του ΘΕΣΠΙ ως οργανισμού -ομπρέλα που θα αγκαλιάσει την παραγωγή πολιτισμού και το μαζικό αθλητισμό στην πόλη:

Στη  συνέχεια της συνεδρίασης  του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8/10/14 και μετά την κατακραυγή του συνόλου των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η πλειοψηφία αναγκάστηκε να αποσύρει τα δύο θέματα  που αφορούσαν στη συγκρότηση των δύο σχολικών επιτροπών του Δήμου και θα τα επαναφέρουν σε νέο δημοτικό συμβούλιο.

Δηλώνουμε ότι: η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου διεκδικεί την συμμετοχή της στις σχολικές επιτροπές,  πιστεύοντας ότι σε αυτά τα όργανα η όσο το δυνατόν ευρύτερη συμμετοχή προσώπων και αντιλήψεων οδηγεί στην ποιοτική αναβάθμιση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

Η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου μένοντας σταθερή στη θέση της για την ενεργοποίηση και την  όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή των μελών της σε συλλογικές διαδικασίες και υλοποιώντας την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής που ελήφθη για το συγκεκριμένο θέμα,   αποφάσισε να μην προταθεί για την πλήρωση των θέσεων στα διοικητικά συμβούλια των ΝΠΔΔ του Δήμου  κανένας από τους αιρετούς της παράταξης (δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους) ακόμα και στις περιπτώσεις που αυτό ήταν εφικτό. Η θητεία των προτεινόμενων προσώπων θα είναι εκ περιτροπής  ανά έτος.

Με το παραπάνω σκεπτικό η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου πρότεινε για την στελέχωση των θέσεων στα ΔΣ των ΝΠΔΔ και στην επιτροπή διαχείρισης του  Κοινωνικού Παντοπωλείου τις/τους εξής:

 Για το ΝΠΔΔ Οργανισμός Νεολαίας, Άθλησης και Πολιτισμού «Ο ΘΕΣΠΙΣ»

Τακτικό μέλος την Ρουφάνη Ελένη. Η Ελένη, είναι συγγραφέας. Σπούδασε ψυχολογία και κοινωνιολογία στην Ελλάδα και στην Αμερική. Εργάστηκε ως καθηγήτρια σε κολέγια των Αθηνών και ως κειμενογράφος σε διαφημιστικές εταιρίες. Ασχολείται με το ερασιτεχνικό θέατρο (ομάδες Αγίου Στεφάνου & Καισαριανής) και από το 2008 εικονογραφεί η ίδια τα βιβλία της. Υπερασπίζεται την τέχνη, την παιδεία και τον πολιτισμό ως πρόταση και αντίσταση στην οικονομική και ανθρωπιστική κρίση.

Αναπληρωματικό μέλος τον Γεωργοκίτσο Λάζαρο. Ο Λάζαρος είναι ενεργό μέλος του ΑΟ Διονύσου, διετέλεσε έφορος ποδοσφαίρου του ΑΟΔ τα τελευταία χρόνια ενώ παλαιότερα ήταν μέλος της Ομοσπονδίας Πάλης. Έχει σπουδάσει σκηνοθεσία και έχει ασχοληθεί με το θέατρο και τον κινηματογράφο συμμετέχοντας σε ερασιτεχνικούς θιάσους.

Για το ΝΠΔΔ Κοινωνική Προστασία, Αλληλεγγύη και Παιδεία «Η ΕΣΤΙΑ»

Τακτικό μέλος την   Πανουργιά Ειρήνη. Η Ειρήνη είναι λογίστρια και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (ΣΕΓΕ). Είναι δότρια σώματος και οργάνων από το 1981 και μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ). Ενεργή αιμοδότρια από το 1987 και μέλος του Συλλόγου Αιμοδοτών «Κοινωνική Αλληλεγγύη». Από τα πιο παλιά μέλη του Περιβαλλοντικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ευξείνου Πόντου  στον οποίον και διετέλεσε Πρόεδρος προσφέροντας σημαντικό έργο .

Αναπληρωματικό μέλος την   Χαρδαλιά Αναστασία. Η Αναστασία είναι πτυχιούχος Σχολής Λογιστών και σχολής Αγγλομαθών γραμματέων. Από το 1991 είναι ενεργό μέλος της Ένωσης λογιστών-Οικονομολόγων Ν. Ιωνίας. Ενεργό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνικών Επιστημόνων. Δραστηριοποιείται μαζί με άλλους συμπολίτες μας στο Δίκτυο Αλληλεγγύης Διονύσου. Έχει κοινωνική και πολιτική δράση. 

Για την επιτροπή διαχείρισης του  Κοινωνικού Παντοπωλείου

Τακτικό μέλος την   Παπαρίδου Κλεοπάτρα. Η Κλεοπάτρα είναι συνταξιούχος εδώ και δύο χρόνια. Είναι ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Αλληλεγγύης Διονύσου στο οποίο και δραστηριοποιείται. Έχει ενεργό πολιτική και κοινωνική δράση.

Αναπληρωματικό μέλος  την   Κορομηλά Βασιλική. Η Βασιλική είναι μαθηματικός και ερασιτέχνης ζωγράφος και γλύπτρια. Ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα που αφορούν την ποιότητα της ζωής και τα δικαιώματα των πολιτών, με ενεργό συμμετοχή σε δράσεις αλληλεγγύης. 

Επιπλέον η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου πιστεύει ακράδαντα ότι είναι απαραίτητη η διατήρηση του ΘΕΣΠΙ ο οποίος μπορεί να αποτελέσει τον οργανισμό – ομπρέλα του Δήμου που θα αγκαλιάσει την παραγωγή πολιτισμού και τον μαζικό αθλητισμό από τους κατοίκους του Δήμου Διονύσου