logo


Ένα χρόνο ακριβώς μετά από αντίστοιχη πρωτοβουλία- που τότε είχε αποβεί άκαρπη- η Ένωση Γονέων του Δήμου με επιστολή της προς το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου ζητεί τη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τα άμεσα προβλήματα που καταγράφονται στα σχολεία της πόλης: Ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, κτηριακό, κ.λπ. Να σημειώσουμε εδώ πως το παραπάνω αίτημα συναντά την ανάλογη πρόταση του δημοτικού συμβούλου της Δημοκρατικής Ανατροπής Σπ. Σπηλιώτη για τη διεξαγωγή θεματικών συνεδριάσεων του Δ.Σ., ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση και διεξοδική συζήτηση, στην κατεύθυνση της ανεύρεσης λύσεων.

Αίτημα για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τα άμεσα προβλήματα των Σχολείων του Δήμου μας

Συμπληρώνεται ένας μήνας από το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και τα προβλήματα στα σχολεία του Δήμου μας συνεχίζονται με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς που δεν έχουν φτάσει ακόμη στα σχολεία.

Ελλείψεις στα Ολοήμερα Τμήματα που λειτουργούν με ελάχιστες ειδικότητες, την μη λειτουργία των περισσότερων τμημάτων ένταξης και τις σχεδόν ανύπαρκτες παράλληλες στηρίξεις.

Παρότι από το νόμο προβλέπεται η φοίτηση δύο ηλικιών στο νηπιαγωγείο για ακόμα μια φορά  προνήπια έμειναν έξω από το Δημόσιο σχολείο.                                                                                             Έντονο  είναι και το κτηριακό πρόβλημα στο Δήμο μας. Αίθουσες και φέτος χωρίστηκαν για να χωρέσουν οι μαθητές  στο σχολείο τους.

Σήμερα  με τις μειώσεις των μισθών των εργαζομένων και με  την  ανεργία  να καλπάζει, η στήριξη του Δημόσιου Δωρεάν σχολείου είναι αναγκαία.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δημόσιων σχολείων του Δήμου Διονύσου σας παρακαλεί να συγκαλέσετε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τα άμεσα προβλήματα των σχολείων του Δήμου μας.

Παρακαλούμε επίσης να ενημερωθούμε τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν τον ορισμό της ημερομηνίας σύγκλησης προκειμένου να ενημερώσουμε έγκαιρα όλους τους Συλλόγους Γονέων του Δήμου.

Η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ίδιο θέμα είχε ζητηθεί και από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ακριβώς ένα χρόνο πριν, στις 8  Οκτωβρίου του 2013  αλλά ποτέ δεν συγκαλέστηκε.

 Το ΔΣ