logo


Με απόλυτη ομοφωνία πέρασε το ψήφισμα για την ανάκληση της απόφασης που συγχωνεύει τα τρία τμήματα της Β’ Λυκείου Αγ. Στεφάνου σε δύο, στη χθεσινή (7/10) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι γονείς, ο εκπρόσωπος των οποίων Γ. Σώκος, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου, ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους προ Ημερησίας Διατάξεως, ζήτησαν από το Δήμο συμπαράσταση στο αίτημα που αφορά στην ολοένα και υποβαθμιζόμενη μόρφωση  των παιδιών τους, αλλά και διαμαρτυρία  του Δήμου στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Καρπός   της συζήτησης ήταν η υπερψήφιση του ψηφίσματος, ενώ μετά από πρόταση του δημοτικού συμβούλου της Δημοκρατικής Ανατροπής Σπ. Σπηλιώτη, θα επιδοθεί τούτο από διαπαραταξιακή Επιτροπή  προς όλους τους αρμόδιους φορείς:

Συγχώνευση Τμήματος στο Λύκειο  Αγίου Στεφάνου

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 7/10/2014, ομόφωνα αποφασίστηκε να ζητήσουμε να ανακληθεί η απόφαση 27349/30-9-2014 του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, με την οποία συγχωνεύονται τα 3 τμήματα της Β’ τάξης του Λυκείου Αγ. Στεφάνου σε δύο τμήματα με 27 μαθητές το καθένα.

Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση στρέφεται κατά των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών γιατί:

*Η Β’ τάξη λειτούργησε με τρία τμήματα από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Τα παιδιά μας που έχουν μπει στο στάδιο προετοιμασίας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχουν κάνει το πρόγραμμά τους και έχουν γνωρίσει τους εκπαιδευτικούς τους.

Η αλλαγή αυτή θα επιφέρει αναστάτωση σε όλο το Λύκειο με αλλαγή στο ωρολόγιο πρόγραμμα των παιδιών και αλλαγή εκπαιδευτικών.

*Σε πολυμελή τμήματα- πάνω από 20 μαθητές- υποβαθμίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία με πλημμελή καθημερινό έλεγχο της προόδου των μαθητών, με ακύρωση της δυνατότητας του εκπαιδευτικού να βοηθήσει τους αδύναμους μαθητές.

*Η απόφαση αυτή δεν λαμβάνει υπόψη της ότι στη Β’ τάξη φοιτούν 3 μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, που χρειάζονται ιδιαίτερη αντιμετώπιση και που είναι αδύνατον να την έχουν σε μια τάξη των 27 μαθητών.

*Η αποτυχία των μαθητών της περσινής Α’ Λυκείου στις εξετάσεις με την Τράπεζα Θεμάτων σε ποσοστό μέχρι 35% θα αυξηθεί με την υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα 27άρια τμήματα. Είναι γνωστό ότι οι μαθητές πλήρωσαν τα κενά και τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό αφού διαγωνίσθηκαν και σε μη διδαχθείσα ύλη.

*Η αντιεκπαιδευτική πολιτική που για να καλύψει τα κενά των εκπαιδευτικών κλείνει σχολεία, συγχωνεύει τμήματα (27άρια και 30άρια) μας βρίσκει ριζικά αντίθετους.

Το πρόβλημα σήμερα είναι στο Λύκειο Αγίου Στεφάνου, αύριο θα κλείσει κάποιοι άλλο τμήμα σε άλλο σχολείο.

Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που περνούν οι εργαζόμενοι, η ανάγκη για στήριξη του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου είναι αναγκαία με μια αναβαθμισμένη Παιδεία που θα μορφώνει ολόπλευρά, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

Στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμος Διονύσου θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες στηρίζοντας τα αιτήματα των μαθητών- γονέων- εκπαιδευτικών προς κάθε αρμόδιο φορέα.

Για το ίδιο θέμα εξάλλου τη συμπαράστασή της με κάθε τρόπο εκφράζει με την παρακάτω ανακοίνωση και η Ένωση Γονέων του Δήμου:

 

Διόνυσος  6 Οκτωβρίου  2014  

ΠΡΟΣ :

-Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΟΙΝ :- ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

         – ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

             ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

          -ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

            -ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

 

H ‘Ένωση Γονέων του  Δήμου Διονύσου σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει στο Λύκειο Αγ Στεφάνου  με τη συγχώνευση των τριών τμημάτων της Β΄Λυκείου σε δυο 27άρια τμήματα μετά από  απόφαση του Δ/ντή Εκπαίδευσης Αν. Αττικής  μας βρίσκει  ριζικά αντίθετους.

Το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να καλύψει τα κενά των εκπαιδευτικών  με αλχημείες και μηδενικούς διορισμούς, με συγχωνεύσεις τμημάτων και καταργήσεις σχολείων, με 27άρια και 30άρια  τμήματα , με πολλαπλές αναθέσεις σε κάθε εκπαιδευτικό που θα καλείται να κάνει και μαθήματα «κοντά» στην ειδικότητά του και με σχεδόν ανύπαρκτη την  Ειδική Αγωγή.

 Ενώ έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά, έχει γίνει ο καταμερισμός των τμημάτων και επειδή τα  νούμερα δεν βγήκαν, συγχωνεύονται τμήματα αλλάζοντας  το πρόγραμμα των μαθητών, προκαλώντας αναστάτωση ουσιαστικά σε όλη τη σχολική μονάδα. Και πάλι τη νύφη θα την πληρώσουν οι μαθητές και οι γονείς τους.                                                                      

Το Καλοκαίρι αποκλείστηκαν το 30-35%των μαθητών της Α΄ Λυκείου  με την Τράπεζα Θεμάτων. Τα παιδιά μας καλέστηκαν να εξεταστούν σε ύλη που δεν είχαν διδαχτεί  μετά από τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που είχαν χαθεί  από τα κενά των εκπαιδευτικών.

Αυτό είναι το Νέο Λύκειο και η αναβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών μας  που οραματίζεται το Υπουργείο Παιδείας.

Δεν μπορεί τα παιδιά μας να αντιμετωπίζονται ψυχρά  με νούμερα και να μη λαμβάνονται υπόψη οι εκπαιδευτικές ανάγκες τους  και οι ιδιομορφίες κάθε τμήματος.  Παιδιά με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες να φοιτούν  και να στοιβάζονται αβοήθητα σε υπέρογκα τμήματα (στη Β΄ Τάξη του Λυκείου Αγ Στεφάνου φοιτούν 3 μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες ).

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων του Δήμου Διονύσου συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των γονιών και μαθητών και θα τον στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις

 Παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων  και συμμετέχει  σε όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί .

Ζητάμε άμεσα την ανάκληση αυτής της απόφασης.   

ΤΟ ΔΣ