logo


Ο χρόνος για δυο από τα επτά Τοπικά Συμβούλια του Δήμου Διονύσου φαίνεται ότι κυλάει διαφορετικά απ’ ό,τι για την υπόλοιπη πόλη.

Μιλάμε για τις αναρτήσεις σχετικά με τις συνεδριάσεις του Τοπικού της Άνοιξης, που -αν σταθεί κάποιος στην ιστοσελίδα του Δήμου- έχει να συνεδριάσει από τον περασμένο Ιούλιο, αλλά και για το Τοπικό του Αγ. Στεφάνου, που, σύμφωνα με τις σχετικές αναρτήσεις, ήδη κλείνει… 1 χρόνο από την τελευταία συνεδρίασή του, που φαίνεται να πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2013!

Η σχετική διαδικασία  όμως, δεν έγκειται στη διακριτική ευχέρεια των Τοπικών Συμβουλίων, που είναι υποχρεωμένα εκ του νόμου και στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών να αναρτούν και τις προσκλήσεις για τις συνεδριάσεις τους εγκαίρως, αλλά και τις αποφάσεις για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν.

Τη συγκεκριμένη παράλειψη έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει και από τις στήλες της Οδού Διονύσου, αλλά και στις συνεδριάσεις των Τοπικών, τις οποίες παρακολουθεί η εφημερίδα.

Να σημειώσουμε εδώ και ακόμη μια παράμετρο, που αφορά ειδικά στο Τοπικό Συμβούλιο του Αγ. Στεφάνου: Ο όγκος των στοιχείων που θα πρέπει εκ των υστέρων να αναρτηθεί είναι περίπου τεράστιος, μια που περιλαμβάνει υλικό ενός ολόκληρου χρόνου- και άγνωστο πόσων συνεδριάσεων.

Σε συνάρτηση με τα παραπάνω: Αν τα Τοπικά Συμβούλια διεκδικήσουν περισσότερες αρμοδιότητες- και πόρους, βέβαια- για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα και ταχύτερα τις τοπικές ανάγκες της καθημερινότητας, τότε θα πρέπει και να αποδείξουν πως είναι ικανά να τις διαχειριστούν. Ξεκινώντας από το στοιχειώδες.