logo


Με άγνωστη λέξη έμοιαζε η συναίνεση χθες- πια- τα μεσάνυχτα, όταν και διεκόπη από τον Πρόεδρο Σπ. Γιαννουλάτο η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συνεχιστεί σήμερα (μάλλον) Τετάρτη 8 Οκτωβρίου το βράδυ.

Και ήταν δύσκολο να αντιληφθούμε πώς από το απολύτως συναινετικό και ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. που καταδίκαζε τη σύμπτυξη των σχολικών τμημάτων στο Λύκειο Αγ. Στεφάνου, αλλά και την κυβερνητική πολιτική που προωθεί τέτοιες παρεμβάσεις στην εκπαίδευση, φθάσαμε στην απολύτως αντι-συναινετική πρόταση της Δημοτικής Αρχής να στελεχώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, ακόμη και με στενή συγγενή Αντιδημάρχου!

Για την ιστορία ας σημειωθεί πως το εν λόγω Συμβούλιο είναι 13μελές και απαρτίζεται από 5 δημοτικούς συμβούλους (3 της πλειοψηφίας και δύο τουλάχιστον από τις μειοψηφίες με τους αναπληρωτές τους), καθώς και από 5 προτεινόμενους δημότες, δύο Διευθυντές από τα πέντε αρχαιότερα Δημοτικά Σχολεία της πόλης και έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Γονέων.

Η πρόταση της νέας Δημοτικής Αρχής, που βασίστηκε στις πλέον παλαιές αντιλήψεις, προέβλεπε ακριβώς τα παραπάνω, και παρέβλεπε  κάθε προεκλογική ή μετεκλογική δέσμευση και διακήρυξη περί συναίνεσης, συμμετοχής και συνεργασίας με τις παρατάξεις της μειοψηφίας.

Ακόμη περισσότερο όταν έγινε φανερό, μετά από καταγγελία του επικεφαλής της Νέας Πνοής για το Διόνυσο Π. Μπιτάκου, ότι του είχε παρασχεθεί διαβεβαίωση εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου πως τα Διοικητικά Συμβούλια στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου θα ήταν διαπαραταξιακά, με εκπροσώπους και από τη Δημοκρατική Ανατροπή και από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

«Καταδικασμένοι στη συνείδηση του κόσμου για την πρακτική σας αυτή» τόνιζε σε υψηλούς τόνους η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζ. Σώκου, να πάψουν να λένε ΝΑΙ σε όλα καλούσε το ίδιο έντονα τους συναδέλφους του της πλειοψηφίας ο επικεφαλής της Ανατροπής Γ. Ζυγούνας, με αποχώρηση απειλούσε-«αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σ’ αυτή την παρωδία»- ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλης.

Και ουσιαστικά ανάγκασαν τη Διοίκηση αρχικά σε παζάρια θέσεων και εν συνεχεία σε διακοπή της συνεδρίασης, λόγω και της προχωρημένης ώρας.

Απόφαση χθες για το συγκεκριμένο θέμα δεν ελήφθη. Σήμερα το βράδυ εντούτοις η Δημοτική Αρχή θα κληθεί να δείξει πώς σκοπεύει στο εξής να διοικήσει.