logo


Σε αναβρασμό βρίσκονται από την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου οι γονείς και η σχολική κοινότητα της πόλης, μια που με απόφαση του Προϊστάμενου Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Στ. Καπέλλα, συμπτύσσονται σε δύο, τα τρία τμήματα της Β’ Λυκείου Αγ. Στεφάνου, με 27 πλέον μαθητές ανά τμήμα.

Οι συνθήκες αυτές πλήττουν βάναυσα τη σωστή εκπαιδευτική διαδικασία, τονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου Γ. Σώκος, που υπενθυμίζει πως πάγια θέση του γονεϊκού κινήματος αποτελεί η «οροφή» των 20 παιδιών ανά τμήμα, ειδικά όταν μιλάμε για Γυμνάσια και Λύκεια.

Ο κ. Σώκος εκτιμά πως επόμενη κίνηση σύμπτυξης τμημάτων πιθανόν να σημειωθεί στην Α’ Λυκείου Αγ. Στεφάνου: «Η κυβέρνηση βλέπει πια τους μαθητές και τους καθηγητές με όρους κόστους. Αν στοιχίζουν πολύ, τους μειώνει», τονίζει χαρακτηριστικά.

Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες

Η πρώτη κινητοποίηση των γονέων θα γίνει σήμερα το πρωί στις 10.30, οπότε θα υπάρξει συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Β. Κοκμοτό. Αύριο το πρωί γονείς και μαθητές θα μεταβούν στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Γέρακα, για να διαμαρτυρηθούν στον Προϊστάμενο, και εν συνεχεία και στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης την οδό Τσόχα, στους Αμπελόκηπους.

Αύριο το απόγευμα, τέλος, γονείς θα παρίστανται στη συνεδρίαση του Δημοτικού για να διαμαρτυρηθούν για τη σύμπτυξη των τμημάτων και να ζητήσουν τη θέση και τη συμπαράσταση των αιρετών σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.

Ο Σύλλογος Γονέων του Λυκείου έχει επιπλέον εκδώσει το παρακάτω κάλεσμα:

Αγαπητοί Γονείς

Η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς  σαν κόστος, που καταργεί ή συγχωνεύει σχολειά και τμήματα σε συνδυασμό με την τράπεζα θεμάτων με τα γνωστά αποτελέσματα τον Ιούνιο, που προδικάζει το μέλλον των παιδιών μας, χτύπησε και στο σχολείο μας.
Με την απόφαση 27349/30-09-2014 του Δ/ντη Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κου Στ. Καπέλλα  συγχωνεύει  τα τρία τμήματα της Β΄ Λυκείου  που υπάρχουν από την αρχή της χρονιάς σε δυο, με 27 μαθητές το κάθε ένα και με άμεσο κίνδυνο να συμβεί το ίδιο και για την Α’ Λυκείου.

Το Δ.Σ του  συλλόγου μετά από έκτακτη συνεδρίασή του την 03/10/2014  παρουσία γονέων αποφάσισε :

  • Την Δευτέρα 05/10/2014:
    στις 10:00 παράσταση στην Δημοτική Αρχή στο Δημαρχείο Διονύσου.
  • Την Τρίτη 06/10/2014:
    08:30 συγκέντρωση  στο σχολείο μας και παράσταση στον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κο Καπέλλα  στην έδρα της Δευτεροβάθμιας στο Γέρακα Αττικής.
    11:30  παράσταση στον περιφερειακό διευθυντή Αττικής κο Γκίνη στο γραφείο του στην οδό Τσόχα 15-17 Αθήνα.
    18:30 μαζική παράσταση στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου  στο πνευματικό κέντρο Αγ.Στεφάνου με αίτημα την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση του θέματος.

    Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη