logo


Με το Δήμαρχο Διονύσου Δ. Ζαμάνη (σ.σ. ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας Β. Κοκμοτός είχε εσπευσμένα κληθεί στην Περιφέρεια για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών) συναντήθηκαν τελικώς σήμερα Δευτέρα 6 Οκτωβρίου γονείς και παιδιά από το Λύκειο του Αγ. Στεφάνου, όπου με απόφαση του Προϊσταμένου Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης συγχωνεύτηκαν τμήματα στη Β’ Λυκείου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Γ. Σώκος εξέθεσε το ζήτημα στον κ. Ζαμάνη, ο οποίος συμμερίστηκε πλήρως και την αγωνία και τους φόβους των γονιών για την υποβάθμιση  που συντελείται στο σχολείο τους, και τους διαβεβαίωσε πως η Δημοτική Αρχή κι ο ίδιος προσωπικά βρίσκεται αρωγός στο πλευρό τους.

Αύριο το πρωί μάλιστα θα είναι μαζί με τους γονείς και τα παιδιά του Λυκείου που θα συναντηθούν στους Αμπελοκήπους με τον περιφερειακό Διευθντή Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Γκίνη, για να διαμαρτυρηθούν για τη σύμπτυξη των τμημάτων.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Σώκος επανέλαβε την εκτίμηση των γονιών ότι- στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για μείωση καθηγητών- κινδυνεύει άμεσα με σύμπτυξη τμημάτων και η Α’ Λυκείου στον Άγ. Στέφανο, στην οποία σήμερα φοιτούν 56 μαθητές.

Κρατούμε επιπλέον από τη συζήτηση  ακόμη ένα στοιχείο, άγνωστο εν πολλοίς μέχρι τώρα, το οποίο προσέθεσε στους προβληματισμούς η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Διονύσου Λ. Μαγκλάρα:

Στην απόφαση της τότε (2011) υπουργού Παιδείας Ε. Χριστοφιλοπούλου να κλείσει το Γυμνάσιο Ροδόπολης, περιλαμβάνονταν ακόμη δυο σχολεία, στον Κουβαρά και στην Ανθούσα. Μετά τον ξεσηκωμό ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας εκεί, αποτράπηκε η κατάργησή τους, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με το σχολείο του Δήμου Διονύσου. Και όσοι συμμετείχαν σήμερα στη συζήτηση στο Δημαρχείο, δήλωσαν σαφή τη βούλησή τους να αγωνιστούν για να βάλουν φρένο στην υποβάθμιση της παιδείας στην πόλη μας, διεκδικώντας δυναμικά τη ματαίωση της απόφασης για τη σύμπτυξη των τμημάτων.

Υπενθυμίζεται πως αύριο Τρίτη 7 Οκτωβρίου γονείς, μέλη του Συλλόγου και της Ένωσης, θα παρευρίσκονται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιδιώκοντας την ομόφωνη στήριξη του αγώνα τους από τους αιρετούς της πόλης.

Επισημαίνουμε, τέλος, και το εξής: Γονείς και παιδιά περίμεναν στον προθάλαμο του Δημαρχείου αρκετή ώρα, μια που βρισκόταν  σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής  του Δήμου. Μαζί τους περίμεναν- σε προκαθορισμένο ραντεβού- και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Στεφάνου. Οι οποίες δεν δίστασαν να παραχωρήσουν τη θέση τους δηλώνοντας ευθύς εξ αρχής «πρώτα τα παιδιά. Εμείς μπορούμε να περιμένουμε».