logo


Με 28 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Ανάμεσα στα θέματα ο ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου και η εκλογή Προέδρων και Αντιπροέδρων στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου ΘΕΣΠΙΣ, ΕΣΤΙΑ και Σχολικές Επιτροπές, που μέχρι σήμερα λειτουργούν με την προηγούμενη Διοίκησή τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εντούτοις, παρουσιάζει το 9ο θέμα: «Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του ∆ήμου ∆ιονύσου στην πρόταση που θα υποβληθεί στο χρηματοδοτικό εργαλείο “LIFE Περιβάλλον” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο υποπρόγραμμα «Περιβάλλον και Αποδοτικότητα των πόρων» από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με τη συμμετοχή άλλων δύο εταίρων (Imperial college of London και Brunel University London) με θέμα την επίδειξη και λειτουργία ενός πρότυπου συστήματος για τη ξεχωριστή συλλογή των οικιακών διατροφικών αποβλήτων».

Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηλ. Υφαντή, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σε συνεργασία με τα δυο γνωστά αγγλικά Πανεπιστήμια, έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για την προετοιμασία-σύνταξη νέας πρότασης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE με θέμα την ξεχωριστή συλλογή των οικιακών διατροφικών αποβλήτων. Στόχος της είναι η διαμόρφωση και προώθηση μιας βιώσιμης προσέγγισης για τη διαχείριση αυτών των αποβλήτων, με καινοτόμες μεθόδους και δράσεις. Από την εφαρμογή του πρoγράμματος προκύπτουν μια σειρά από οφέλη (μείωση των αποβλήτων προς ταφή, μείωση λειτουργικού κόστους, στις μονάδες Κομποστοποίησης του ΕΣΔΝΑ, κ.λπ.), ενώ δεν υπάρχει καμιά οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο.

Το προτεινόμενο έργο ανήκει στο υποπρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» και είναι σε συμφωνία με τον τομέα προτεραιοτήτων της Ευρώπης, ‘’Περιβάλλον και Αποδοτικότητα των πόρων’’.