logo


Επιστολή προς τους διευθύνοντες συμβούλους του ΟΣΕ και του ΤΡΑΙΝΟΣΕ Π. Θεοφανόπουλο και Α. Ζηλιασκόπουλο αντιστοίχως, με το αίτημα της πύκνωσης των δρομολογίων του τρένου που διέρχονται από το Σταθμό του Αγ. Στεφάνου, απέστειλε στα τέλη του περασμένου μήνα ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης. Η μείωση των δρομολογίων από τον Αύγουστο έχει προκαλέσει τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες εκατοντάδων συμπολιτών που χρησιμοποιούν το τρένο για τις βασικές τους μετακινήσεις, τονίζεται στην επιστολή.

Επιπροσθέτως επερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Αττικής Β. Οικονόμου σχετικά με την κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα Αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που όμως δεν ισχύει για τους κατοίκους των τριών Δήμων της περιοχής- Διονύσου, Ωρωπού και Αχαρνών- οι οποίοι χρησιμοποιούν για τη μετάβασή τους στο κέντρο τον προαστιακό της γραμμής Αθήνα- Χαλκίδα.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου, αναφερόμενος στη νέα τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Συγκοινωνιών τονίζει πως «τίποτα δεν άλλαξε σε ό, τι αφορά στους επιβάτες του τρένου από τους τρεις Δήμους της Βόρειας Αττικής”, οι οποίοι μάλιστα θεωρούνται από το Υπουργείο ως εκτός Αστικής Ζώνης της Περιφέρειας, “γεγονός καθόλα εκτός πραγματικότητας”.