logo


Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη ο καθαρισμός των φρεατίων επί της Λεωφόρου Σταμάτας- Δροσιάς. Η Οδός Διονύσου που ήταν εκεί, κατέγραψε, όπως φαίνονται και στις φωτογραφίες, βουνά από φερτά υλικά, τα οποία εργαζόμενοι του Δήμου απομάκρυναν με κουβάδες και καρότσια. Στο σημείο παρευρίσκετο για την επίβλεψη και εκπρόσωπος της εταιρείας απόφραξης φρεατίων «Σβίρου Ιωάννα», με την οποία η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε υπογράψει σχετική σύμβαση ύψους 6500 ευρώ περίπου. Η σύμβαση λήγει τον επόμενο μήνα. Και, όπως μας δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, μέχρι σήμερα ουδέποτε είχαν κληθεί από το Δήμο για να εκπληρώσουν τη συμβατική τους υποχρέωση, δηλαδή τον καθαρισμό των φρεατίων.

Αποτέλεσμα ήταν τα επτά φρεάτια επί της Λεωφόρου, που σε εκείνο το σημείο λειτουργούν  ως συλλεκτήρας των ομβρίων λόγω της κλίσης του δρόμου, να έχουν φράξει τελείως.

Στο σημείο παρακολουθούσε τις εργασίες ο δημοτικός σύμβουλος, εντεταλμένος για το Περιβάλλον, την Καθαριότητα και το Πράσινο Π. Τσούκας, ο οποίος επιπλέον τόνισε πως είναι αναγκαία η διάνοιξη ακόμη 2-3 φρεατίων, αλλά και η τακτική ανά εξάμηνο συντήρηση, για να αποτρέπονται κατά το δυνατόν φαινόμενα όπως αυτά που ζήσαμε πρόσφατα με τη δυνατή μπόρα.

Ο καθαρισμός των φρεατίων δεν θα τελειώσει σήμερα. Άμεσα η εταιρεία θα στείλει ειδικό όχημα που με νερό υπό πίεση θα καθαρίσει όσο περισσότερα υπολείμματα παραμένουν μέσα στους αγωγούς.