logo


Με την παρουσία όλων των τοπικών συμβούλων, και επιπλέον των Αντιδημάρχων Τ. Μπάση  (Περιβάλλοντος και Καθαριότητας) και Β. Λυρούδια (Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών και τοπικός Διονύσου) πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου.

Και μπορεί τα δύο θέματα της Ημερήσιας  Διάταξης (σ.σ. εκμίσθωση του περίπτερου και απαλλαγή από τα τέλη Κοιμητηρίου) να μην προσφέρονταν  για μακροσκελή συζήτηση και αντιπαραθέσεις, εντούτοις η συνεδρίαση αποδείχτηκε πολύ γόνιμη.

Πιστός στην υπόσχεσή του ο κ. Λυρούδιας περιορίστηκε να ευχηθεί καλή θητεία στους 5 τοπικούς συμβούλους και τους προέτρεψε να δουλέψουν «σαν να είναι αυτή η πενταετία η τελευταία μας. Και αυτός ο τόπος ευτύχησε να έχει ανθρώπους στο παρελθόν που πραγματικά δούλεψαν σαν να ήταν εκείνη η τελευταία τους θητεία». Δεν παρέλειψε εξάλλου να τονίσει πως ο ρόλος του θα παραμείνει επιτελικός, ευχαριστώντας παράλληλα τον Πρόεδρο της Κοινότητας Τ. Μπάση για την άριστη συνεργασία.

Τις ευχές του για καλή θητεία στο Τοπικό εξέφρασε και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, τοπικός σύμβουλος και ο ίδιος στην προηγούμενη θητεία, υπενθυμίζοντας πως το 95% των αποφάσεων τα προηγούμενα τριάμισι χρόνια είχε ληφθεί ομόφωνα.

«Χωρίς όμως τίποτα να υλοποιηθεί», έσπευσε να συμπληρώσει ο Ν. Αντάπασης από τη Νέα Πνοή, ο οποίος επιπροσθέτως ζήτησε να ενημερώνονται και να ειδοποιούνται όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν στη Δ. Κ. Διονύσου ώστε να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για τα προβλήματα της περιοχής.

Εδώ, τέλος, αξίζει να σημειωθεί η τοποθέτηση του Προέδρου του Τ.Σ. για το ρόλο των Τοπικών Συμβουλίων: «Τα Τοπικά είναι το Α και το Ω σε μια Κοινότητα. Ασχολούνται και με τα σοβαρά και με τα καθημερινά ζητήματα της περιοχής. Ήδη έχουμε προβεί σε συναντήσεις  με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους για το ΤΥΠΕΤ, και  σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες για τα υπόλοιπα θέματα της περιοχής μας, οπότε και θα ενημερώσουμε το Σώμα».