logo


Την Παρασκευή το πρωί θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου με 18 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους τρεις απ’ ευθείας αναθέσεις, για τις οποίες αναμένεται ισχυρή αιτιολόγηση από τη Διοίκηση του Δήμου, μια που τα προηγούμενα τριάμισι χρόνια ως μειοψηφία αμφισβήτησε με σφοδρότητα τη σκοπιμότητα και την αναγκαιότητά τους. Επιπλέον συνεχίζεται η υποβολή αιτημάτων από δημότες για την αποζημίωσή τους λόγω ζημιάς στο όχημά τους με υπαιτιότητα του Δήμου. Ενώ το τελευταίο θέμα αφορά  στη «μεταρρύθμιση προηγούμενης απόφασης ορισμού δικηγόρου για την υπόθεση του οικοπέδου στο Ο.Τ. 103  στην οδό Κύπρου στη Δροσιά».

Πρόκειται, υπενθυμίζουμε, για την αγορά οικοπέδου από τον πρώην Δήμο Δροσιάς το Δεκέμβριο του 2010. Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ο πωλητής του οικοπέδου δεν ήταν και ιδιοκτήτης. Η Διοίκηση Καλαφατέλη είχε αναγάγει το ζήτημα σε μια από τις σημαίες του προεκλογικού της αγώνα. Από την πλευρά του ο νέος Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης (σ.σ. Αντιδήμαρχος στο Δήμο Δροσιάς την εποχή της αγοραπωλησίας) είχε επιμείνει από την αρχή να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να καταλογισθούν οι ευθύνες, όπου κι αν ανήκουν. Τον περασμένο Ιούλιο η τότε Οικονομική Επιτροπή, μετά και από σχετικό αίτημα του νομικού συμβούλου του Δήμου Γ. Βασιλείου, που δήλωνε αδυναμία να ασχοληθεί ο ίδιος λόγω φόρτου εργασίας με την υπόθεση η οποία έχει «σοβαρές αστικές και ποινικές προεκτάσεις», εισηγήθηκε την ανάθεσή της σε δυο εξωτερικούς συνεργάτες- δικηγόρους.

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής είναι οι Θ. Στάικος, Δ. Αλεξανδρής, Σ. Ντούντα, Δ. Κωστάκης και Σ. Μαγγίνα από τη Διοίκηση, Κ. Κοντάκης και Γ. Καλαφατέλης από τη μείζονα μειοψηφία και Κ. Αυγέρη από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Δήμαρχος.