logo


Ο Α.Ο Άνοιξης Χάντμπολ σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος (ΟΧΕ) και το Δήμο Διονύσου, πραγματοποίησε την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Άνοιξης τη  2η Γιορτή Χάντμπολ,  με την συμμετοχή 280 περίπου παιδιών από τα 11 δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν ο υπεύθυνος ανάπτυξης του αθλήματος και Έφορος του τμήματος του Α.Ο.Α Μ. Λουκάτος και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Ανάπτυξης της ΟΧΕ  και προπονητής του Α.Ο.Α Κ. Κότσιρας. Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία της εκδήλωσης, πέραν των μικρών αθλητών/τριών που συμμετείχαν, είχαν ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Η. Κότσιρας, ο προπονητής ανάπτυξης Αγρινίου  Κ. Σαζάνης και οι εθελοντές γονείς και φίλοι του Α.Ο.Α , που  είχαν επωμιστεί  το έργο του διαχωρισμού των παιδιών σε ομάδες και της γραμματειακής υποστήριξης. Διαιτητές στους «αγώνες», ήταν οι μικροί αθλητές της ομάδας χάντμπολ του Α.Ο Άνοιξης.

Μαζί με τους γονείς, τη γιορτή παρακολούθησαν,  ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Β. Κοκμοτός, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Λουκάτου και η Δημοτική Σύμβουλος Κ. Αυγέρη. Ο κ. Κοκμοτός συνεχάρη τον Α.Ο. Άνοιξης για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης και επισήμανε την ανάγκη διατήρησης και διαφύλαξης των σχολικών και αθλητικών χώρων από όλους μας, ώστε να μπορούμε να τους προσφέρουμε στα παιδιά μας.

Από την πλευρά του ο κ. Λουκάτος αναφέρθηκε στην νέα προσπάθεια ανάπτυξης του χάντμπολ στην περιοχή με στόχο να γίνει ο Διόνυσος «Χαντμπούπολη». Επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι αποτελεί τιμή για το σύλλογο η συνεργασία του Α.Ο.Α με τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Κώστα Κότσιρα, γιατί έτσι ξεκινάνε να μπούνε από την αρχή γερές βάσεις για την ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή.

Απευθυνόμενος στους γονείς επισήμανε: « Το Χάντμπολ είναι το πιο εύκολο ομαδικό άθλημα. Η ενασχόληση των παιδιών με αυτό,  εκτός από την άθλησή τους ή την κοινωνικοποίησή τους, μπορεί να τους εξασφαλίσει μέσω του σωματειακού αλλά και του σχολικού αθλητισμού μοριοδότηση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και την εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.  Τα όνειρα είναι για αυτούς που κοιμούνται! Εμείς στον Α.Ο.Α έχουμε επιθυμίες, βάζουμε στόχους και με προγραμματισμένη δουλειά θέλουμε να τις κάνουμε εφικτές»

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης , ο Α.Ο.Άνοιξης ευχαριστεί το Δήμο Διονύσου για την παραχώρηση του γυμναστηρίου και της μικροφωνικής εγκατάστασης, το σούπερ μάρκετ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» για τα νερά των αθλητών και την γιατρό Β. Τσαβδαρίδου για την ιατρική κάλυψη.