logo


Με απόφαση Δημάρχου, που αναρτήθηκε χτες 19 Σεπτεμβρίου στη Διαύγεια, ορίσθηκαν οι 4, επί συνόλου έξι, Αντιδήμαρχοι που δικαιούνται αντιμισθίας ως εξής:

1.Η Βασιλική Ρηγοπούλου, Αντιδήμαρχος ∆ιοίκησης & Ανθρώπινου ∆υναμικού.

2.Η Στέλλα – Σοφία Μαγγίνα, Αντιδήμαρχος Οικονομικής ∆ιαχείρισης.

3.Ο Αναστάσιος Μπάσης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας.

4.Ο Ευάγγελος Λυρούδιας, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Υποδομών, Χωροταξίας & Πολεοδομίας.

Υπενθυμίζεται πως οι άλλοι δυο Αντιδήμαρχοι είναι οι Ηλίας Υφαντής υπεύθυνος για το στρατηγικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη και ο Βασίλης Κοκμοτός για την παιδεία και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πως σύμφωνα με τον καλλικρατικό νόμο αλλά και τις μεταβατικές διατάξεις, ο μισθός των αιρετών στους Δήμους ακολουθεί αυτόν του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου και διαμορφώνεται ανάλογα με τον πληθυσμό του κάθε Δήμου. Επιπλέον νέα διαμόρφωση των μισθών είχαμε και μετά τις επιταγές του μνημονίου, οπότε και επήλθε σημαντική μείωση των αποδοχών όλων των αιρετών.

Ειδικότερα για το Δήμο Διονύσου, με πληθυσμό περίπου 40.000 κατοίκων, ο μισθός του Δημάρχου ανέρχεται στο 80% των πλήρων αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου (σ.σ. γύρω στις 3500 ευρώ μικτά), ενώ των Αντιδημάρχων στο 50% των αποδοχών του Δημάρχου, δηλαδή 1700 ευρώ περίπου. Ακολουθούν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με 720 ευρώ, ενώ τον ίδιο μισθό θα παίρνει και ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, όταν και εφόσον εκλεγεί στην πόλη μας. Οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων αμείβονται με περίπου 300 ευρώ το μήνα, ενώ έχει καταργηθεί η αποζημίωση των δημοτικών συμβούλων για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Πάντως η συζήτηση γύρω από την αντιμισθία των αιρετών- “γιατί να αμείβονται μόνο μερικοί Αντιδήμαρχοι, και όχι όλοι, μια που και οι άμισθοι προσφέρουν έργο και χρόνο ίσης αξίας”- αλλά και γύρω από τη δυνατότητα των Δημάρχων να πλαισιώνονται από ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες, έχει και πάλι φουντώσει με πρωτοβουλία του Κινήματος «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση», στο οποίο συμμετέχουν δεκάδες Δημάρχων από όλη τη χώρα.