logo


Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, η θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου  ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, παρουσίασε στο πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοϊου το αντιπολεμικό αριστούργημα του Ιρβιν Σόου, «Θάψτε τους Νεκρούς» σε σκηνοθεσία Νίκου Γκεσούλη.

Η πρωτότυπη και πρωτόγνωρη για το είδος της εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε μετά από πολύμηνη και επίμονη  προσπάθεια της θεατρικής ομάδας  ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και του προέδρου της Παντελή Βαλλιάνου, οι οποίοι εξασφάλισαν την απαιτούμενη άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού για χρήση του προαναφερόμενου χώρου.

Την παράσταση παρακολούθησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο» Π. Μπιτάκος και Κ. Αυγέρη. Ο επικεφαλής της «Νέας Πνοής» επισήμανε τα ακόλουθα:

«Η διατήρηση και προβολή της ιστορικής αξίας του κτήματος Τατοϊου, αλλά και η μοναδική ομορφιά του τοπίου, αποτελούν σημαντικά στοιχεία αξιοποίησής του. Ο Δήμος Διονύσου έχει χρέος να συμβάλει ενεργά στην ανάδειξη και αξιοποίησή του. Η προσέλευση του κόσμου στην σημερινή εκδήλωση,  δικαίωσε  την  επιλογή του χώρου από το σωματείο ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης για την αξέχαστη εμπειρία που μας προσέφεραν.

Η «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο», όπως είχε καταθέσει και στο πρόγραμμά της, προτείνει την δημιουργία ενός πολυθεματικού  Μητροπολιτικού Πάρκου ως τόπου πολιτισμού, εκπαίδευσης, περιβαλλοντικής αγωγής, ψυχαγωγίας και ιστορικής μνήμης , ώστε ο κάθε επισκέπτης να μπορεί να το απολαύσει.

Σήμερα, η εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος του κτήματος είναι αυτή της εγκατάλειψης.  Η σύσταση Οργανισμού Διαχείρισης με τη συμμετοχή του Δήμου Διονύσου,  που θα συντονίζει όλες τις δράσεις και θα επιβλέπει την λειτουργία και την προστασία του κτήματος κρίνεται απολύτως απαραίτητη.

Από τις άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις της «Νέα Πνοής» προς τη νέα Δημοτική Αρχή, είναι η καθιέρωση δημοτικής λεωφορειακής γραμμής το Σαββατοκύριακο που να συνδέει το σταθμό του τρένου στον Αγ. Στέφανο με το κτήμα Τατοϊου.»