logo


Από τα μέσα του καλοκαιριού ο νέος Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα στην προσχολική εκπαίδευση στην πόλη μας. Τόσο η ΄Ενωση Γονέων σε συνάντηση μαζί του, όσο και η επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης Ζ. Σώκου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 3 Ιουλίου, είχαν μεταφέρει το εκρηκτικό πρόβλημα που επικρατεί με τα νήπια του Διονύσου, όταν δυο νηπιαγωγεία της πόλης- το 4ο του Αγ. Στεφάνου και το 3ο του Κρυονερίου- βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας με προφορική, μάλιστα, εντολή της Δ/ντριας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αν. Αττικής Β. Ξυθάλη.

Το πρόβλημα στον Άγ. Στέφανο, όπως από το καλοκαίρι είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου, είναι οξύτατο: “Σε ένα μόνο χώρο, φιλοξενούνταν μέχρι και πέρυσι 4 Νηπιαγωγεία, δηλαδή πάνω από 150 νήπια και προνήπια. Τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2013, με προφορική εντολή η κ. Ξυθάλη ανέστειλε τη λειτουργία του 4ου  για ένα χρόνο, με αποτέλεσμα τα νήπια της περιοχής να μοιραστούν στα άλλα τρία Νηπιαγωγεία- που έχουν ήδη από 2 τμήματα το καθένα των 20-25 παιδιών. Ας σημειωθεί εδώ πως ποτέ δεν έφτασε στα χέρια των Διευθυντών των Νηπιαγωγείων γραπτή αυτή η εντολή, που να υποστηρίζεται και από κάποια σαφή αιτιολόγηση”, είχε δηλώσει τότε στην Οδό Διονύσου η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Β. Παπαϊωάννου.

Σε συνέχεια της ενημέρωσής του, και μόλις ανέλαβε καθήκοντα,  ο κ. Ζαμάνης στις 3 Σεπτεμβρίου με επιστολή του προς τη Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας τονίζει πως είναι επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσει και πάλι το 4ο Νηπιαγωγείο του Αγ. Στεφάνου, και μάλιστα ως ολοήμερο, “για να εκτονωθεί το εκρηκτικό πρόβλημα φιλοξενίας των νηπίων”.

Αντίστοιχη επιστολή- αίτημα έχει καταθέσει και η Επιτροπή Γονέων Νηπιαγωγείων Αγ. Στεφάνου.