logo


Επιφυλακτικότητα για τη φημολογούμενη κατάργηση του Πολιτιστικού Οργανισμού ΘΕΣΠΙΣ από τη νέα Δημοτική Αρχή, αλλά και έτοιμη να καταθέσει προτάσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ και της πολιτιστικής ζωής του τόπου, εκφράζει στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί η δημοτική παράταξη Νέα Πνοή για το Διόνυσο:

«Με την πραγματοποίηση της συναυλίας αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο από το συγκρότημα «ΕΜΜΕΛΟΝ», έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου η φετινή έναρξη των «ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ 2014».

Για τη Δημοτική μας Κίνηση «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο», βασική επιδίωξη αποτελεί η καθιέρωση των «ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ», αφενός ως πολιτιστικού θεσμού ανάδειξης της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, στοιχεία τα οποία προσφέρει, απλόχερα, τόσο ο χώρος, ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, του παλαιού Σταθμού τραίνου, όσο και αυτός, στην ευρύτερη περιοχή, του αρχαίου θεάτρου Διονύσου και αφετέρου ως θεσμού ανάδειξης και παρουσίασης των πολύπλευρων πολιτιστικών εκφράσεων των Φορέων του Δήμου μας.

Θεωρούμε ότι τα παραπάνω, πρέπει να αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι στο πολιτιστικό παζλ του Δήμου μας, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου και συντονισμένου από τη Δημοτική Αρχή σχεδίου δράσεων.

Επί πλέον, η φετινή διεξαγωγή των Διονυσίων και πάλι από τον ΟΝΑΠ «ΘΕΣΠΙΣ», μας δίνει την αφορμή, κατ’ αρχήν, να επισημάνουμε, ότι η διαφαινόμενη κατάργηση του Οργανισμού αυτού από την νέα Δημοτική Αρχή, και την υποκατάστασή του από τις Υπηρεσίες και γενικότερα τις δομές του Δήμου, χωρίς προηγούμενη αξιολόγηση της λειτουργίας του, μπορεί να αποτελέσει αρνητικό παράγοντα για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μάλιστα δε, όταν είναι βέβαιο και προκειμένου να μην προκληθεί αναταραχή του συστήματος και κατάρρευσή του, ότι θα πρέπει να αντιμετωπισθούν προβλήματα που σχετίζονται με έννοιες, όπως το «τοπικό», η «ιδιαιτερότητα», η «εγγύτητα» και η «αποκέντρωση» των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Νέας Πνοής» Γιάννης Φωτάκης από το Διόνυσο και Ανθή Λουκάτου, καθώς και ο Τοπικός Σύμβουλος Διονύσου Νίκος Αντάπασης, οι οποίοι επισήμαναν τα ακόλουθα:

Γιάννης Φωτάκης: «Τα «ΔΙΟΝΥΣΙΑ» αποτελούν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για τον ευρύτερο Δήμο μας. Ήδη έχει γίνει ένα καλό βήμα για την αναβάθμισή των, με την ενσωμάτωση στις εκδηλώσεις, του Συμποσίου «ΟΙΝΟΥ & ΑΜΠΕΛΟΥ», ενώ είναι βέβαιο ότι πρέπει να γίνουν και άλλα. Ευελπιστούμε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα τα πραγματοποιήσει. Η «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» είναι έτοιμη να καταθέσει και τις δικές της προτάσεις».

Νίκος Αντάπασης: «Ως «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» ζητάμε πέρα από την αναβάθμιση των εκδηλώσεων και την ανάδειξη του χώρου, ως κέντρου πολιτισμού του Δήμου Διονύσου. Βασικό στοιχείο γι’ αυτά, θα πρέπει να αποτελέσει, η πολιτική της Δημοτικής Αποκέντρωσης, στα πλαίσια της Συμμετοχικής Αυτοδιοίκησης, με την οποία μπορούν να αξιοποιηθούν όλες οι Τοπικές Δυνάμεις. Με την προϋπόθεση αυτή, το Τοπικό Συμβούλιό μας στη Δ.Ε. Διονύσου, έχει και τις δυνατότητες αλλά και τη διάθεση να συμβάλλει».