logo


Οι αυριανές Δημαιρεσίες, η πραγματοποίηση του Συνεδρίου τον Οκτώβριο αλλά και η απόφαση να μην επιτρέψουν την υποβάθμιση και απαξίωση του έργου της προηγούμενης Διοίκησης, συζητήθηκαν στη χτεσινή- Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου- συνάντηση των μελών της δημοτικής παράταξης Ενωτική Πρωτοβουλία στην Άνοιξη. Το σχετικό Δελτίο Τύπου- που κάνει λόγο για βόλεμα ημετέρων, ψευδολογία και παραπληροφόρηση εκ μέρους της νέας Δημοτικής Αρχής- έχει ως εξής:

Νέα εποικοδομητική συνάντηση των μελών της παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία» Δήμου Διονύσου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού καταστήματος Άνοιξης.

Συζητήθηκαν θέματα ενόψει της αυριανής πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και την εκλογή των μελών του νέου προεδρείου, αλλά και θέματα οργάνωσης της παράταξης και του συνεδρίου το οποίο τελικά, συμφωνήθηκε να διεξαχθεί μέσα στον Οκτώβριο.

Ο επικεφαλής της παράταξης, πρώην δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης, ενημέρωσε τα μέλη της παράταξης για τις σημαντικές επιτυχίες που κατέγραψε η διοίκηση κατά το τελευταίο διάστημα της θητείας της.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην επίλυση του δασικού ζητήματος των ορίων οικισμών, όπου όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μία ομάδα περίπου δέκα ανθρώπων τα τελευταία τρία χρόνια, αγωνίστηκε σκληρά και με μεθοδικές και στοχευμένες ενέργειες συνέβαλε στο να δοθεί οριστική λύση, μέσα από συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση.

Ειδική αναφορά έκανε στην υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία για το έργο της αποχέτευσης ακαθάρτων περίπου 100 χλμ, και τώρα είναι η σειρά της νέας διοίκησης να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση εγκατάσταση του εργολάβου και την έναρξη των εργασιών. Επίσης επίκειται η συμβασιοποίηση άλλων 80 χλμ, που επίσης έχουν εξασφαλίσει έγκριση.

Υπογράμμισε την έγκριση από την αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας, γνωστό και ως «Σύμφωνο των Δημάρχων».

Με την έγκριση του Σ.Δ.Α.Ε. ο Δήμος Διονύσου είναι πλέον ένας από τους 29 Δήμους της Ελλάδας (σε σύνολο 67 που είχαν υποβάλει Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας), που υλοποιεί ένα σημαντικό βήμα στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του στο πλαίσιο του «Συμφώνου των Δημάρχων» και πέρα από τις περιβαλλοντικές ωφέλειες που θα προκύψουν από την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου κατά 22% έως το 2020, ανοίγει και ο δρόμος για την εξασφάλιση  περισσότερων ευρωπαϊκών κονδυλίων για «πράσινη» ανάπτυξη στον Δήμο μας, φτάνει βέβαια να αξιοποιηθεί κατάλληλα η συγκεκριμένη εξέλιξη από τη νέα διοίκηση.

Ο κ. Καλαφατέλης αναφέρθηκε ακόμη στο νέο παιδικό σταθμό που ολοκληρώνεται στη Δ.Ε. Κρυονερίου και μπορεί να λειτουργήσει το αργότερο σε δύο μήνες, όπως και στο κλειστό γυμναστήριο Διονύσου το οποίο είναι καθ’ όλα έτοιμο να παραδοθεί άμεσα προς χρήση στη νεολαία του Δήμου.

Επίσης από μέλη της παράταξης καυτηριάστηκαν κάποιες αρνητικές ενέργειες της νέας διοίκησης, όπως για παράδειγμα η αντεργατική συμπεριφορά με την απόφαση για αλλαγή θέσης διοικητικής υπαλλήλου, η μη ψήφιση της αγοράς ανταλλακτικών για οχήματα του Δήμου πριν από μερικές ημέρες, η μεταφορά των πραγμάτων του ΚΑΠΗ Σταμάτας στον προηγούμενο χώρο που τυγχάνει να είναι πλέον ιδιόκτητος… το βόλεμα ημετέρων, η ψευδολογία με τα χρήματα του ΟΝΑΠ ‘ΘΕΣΠΙ’, ο  οποίος έχει στα ταμεία του περισσότερα από 300.000 ευρώ κ.ά.

Χαρακτηριστική η παρατήρηση του προέδρου του Ν.Π. «ΕΣΤΙΑ» κ. Μανώλη Γαρεφαλάκη, η οποία καταδεικνύει και την «κατά το πώς βολεύει» στάση μελών της σημερινής διοίκησης.  Συγκεκριμένα είπε: «Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Πασιπουλαρίδης μου έλεγε συνεχώς ότι παρανόμως διατηρώ τη θέση του προέδρου της «ΕΣΤΙΑΣ». Τώρα η νέα διοίκηση μου ζητάει να παραμείνω στο πόστο μου να τους βοηθήσω… Επειδή είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι και σεβόμαστε, πάνω απ’ όλα τους πολίτες, παραμένουμε για όσο χρειαστεί ενώ έχουμε ετοιμάσει με τρόπο υποδειγματικό όλες τις λεπτομέρειες ώστε τα σχολεία και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί Σταθμοί να ανοίξουν δίχως κανένα απολύτως πρόβλημα».

Υπογραμμίστηκε επίσης το γεγονός ότι καταβάλλονται προσπάθειες από την πλευρά της νέας διοίκησης, είτε για παραπληροφόρηση για το μέγεθος του έργου που αφήνει παρακαταθήκη η προηγούμενη διοίκηση, είτε υποβάθμισης και απαξίωσης αυτού.

Διατρανώθηκε η απόφαση να μην επιτραπεί κάτι τέτοιο και ταυτόχρονα να υπάρξει προσπάθεια για να προχωρήσουν όλα τα έργα που έχει δρομολογήσει η προηγούμενη διοίκηση και τα οποία -εάν δεν υψωθούν εμπόδια από την νυν- θα τα βλέπουμε να εξελίσσονται τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια.

Τέλος ο επικεφαλής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» και πρώην Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης, ζήτησε απ’ όλα τα μέλη, να βρίσκονται σε εγρήγορση και να συνεχίσουν να τηρούν υπεύθυνη στάση σε όλα τα ζητήματα του Δήμου.