logo


Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στις 5.30- και όχι το πρωί , όπως είχε αρχικώς  εξαγγελθεί- θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό του Αγ. Στεφάνου οι Δημαιρεσίες για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, καθώς και των εκπροσώπων του Δήμου στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.

Χτες Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου ο δημοτικός σύμβουλος Α. Πασιπουλαρίδης, που έλαβε τις περισσότερες ψήφους από τον πλειοψηφήσαντα συνδυασμό Διόνυσος, Ανοιχτοί Ορίζοντες, απέστειλε- σύμφωνα με το νόμο- σχετική πρόσκληση σε όλους τους συναδέλφους του τακτικούς συμβούλους, να παρευρεθούν στην ειδική αυτή συνεδρίαση, όπου κανένα άλλο θέμα δεν μπορεί να συζητηθεί.

Ο ίδιος θα προεδρεύσει της διαδικασίας μέχρι την εκλογή του Προεδρείου του Δ.Σ., το οποίο αμέσως μετά θα ανέβει στην έδρα για να ολοκληρώσει τις Δημαιρεσίες.

Υπενθυμίζεται εδώ πως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προέρχεται και προτείνεται από το συνδυασμό που πλειοψήφησε στις εκλογές, ο Αντιπρόεδρος από τη μείζονα μειοψηφία και ο Γραμματέας από το σύνολο των παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας.

Οι δύο Επιτροπές αποτελούνται από 9 μέλη, εκ των οποίων 6 μέλη (μαζί με τον Πρόεδρο) ανήκουν στο συνδυασμό της Διοίκησης, ενώ τα υπόλοιπα τρία μέλη προέρχονται από τους συνδυασμούς της μειοψηφίας.

Η διαδικασία των Δημαιρεσιών, που περιλαμβάνει πολλές και μυστικές ψηφοφορίες- ενίοτε μάλιστα και διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών των συνδυασμών, όπως το πρόσφατο παρελθόν έδειξε- αναμένεται να διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ. Και τούτο γιατί αφού προταθεί από κάθε πλευρά ο υποψήφιός της για το αντίστοιχο αξίωμα και εκλεγεί ανάμεσα στα μέλη της με απόλυτη πλειοψηφία, εν συνεχεία τίθεται αυτή η υποψηφιότητα στην κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ψηφίζει σε μυστική ψηφοφορία. Στη φάση αυτή  (η Ιστορία δείχνει πως) μπορούν να υπάρξουν ανατροπές και καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ας σημειωθεί, τέλος, πως από τη Διοίκηση έχει ήδη ανακοινωθεί ότι υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι ο Σπ. Γιαννουλάτος, δημοτικός σύμβουλος από τη Σταμάτα.

Στα υπόλοιπα θεσμικά όργανα του Δήμου- ΘΕΣΠΙΣ, ΕΣΤΙΑ, Σχολικές Επιτροπές- αλλά και στην εταιρεία του Δήμου ΕΞΕΛΙΞΗ, παραμένουν προς το παρόν  τα παλιά προεδρεία.

Η διαδικασία εκλογής Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί και πάλι την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, κατά τον τρίτο χρόνο θητείας της Διοίκησης.