logo


Στην πρώτη διακήρυξή του προς την πόλη του Διονύσου ο νέος Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης ζήτησε την ενεργό συμμετοχή όλων των πολιτών στον αγώνα της Διοίκησής του να δώσει στους Πολίτες την πόλη που τους αξίζει. Η πρώτη ανταπόκριση στο κάλεσμα αυτό δημοσιεύεται παρακάτω: Ανοιχτή επιστολή απευθύνει ο Διονυσιώτης, εθελοντής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Γ. Κοτσίκος προς συλλογικούς φορείς της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου και προς το Δήμαρχο με την πρόταση, στην Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου να κατατεθεί στο Ηρώο ένα στεφάνι εκ μέρους όλων, και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν- ο ίδιος τα υπολογίζει στα 300 έως 500 ευρώ!- να διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Γιατί, όπως λέει,  αυτό θα ήταν και το καλύτερο μνημόσυνο για τους ήρωες του ’40:

Ανοιχτή Επιστολή

Προς κ.κ. Δ/ντάς Σχολείων, Προέδρους Συλλόγων Γονέων, τοπικών Συλλόγων, Ομάδες ναυτοπροσκόπων, Προσκόπων κ.λπ. του Κοινοτικού Διαμερίσματος Διονύσου

Κοινοποίηση κ. Δήμαρχο Διονύσου 

Αγαπητοί,

Όπως γνωρίζετε στο Δήμο Διονύσου λειτουργεί από το 2013 Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο τροφοδοτεί περισσότερες από 150 οικογένειες.

Επειδή σε δύο μήνες θα εορτάσουμε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα μου επιτρέψετε να κάνω μία πρόταση.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας και της εκφώνησης του Πανηγυρικού της Ημέρας ακολουθεί η κατάθεση στεφάνων. Τα στεφάνια είναι γύρω στα 15 και παραπάνω. Αν υπολογίσουμε ότι κάθε στεφάνι κοστίζει 20-30 ευρώ, συνολικά το κόστος των στεφανιών φτάνει στα 300 έως 500 ευρώ.

Η πρότασή μου είναι, να κατατεθεί ένα μόνο στεφάνι από το Δήμο, με αναφορά και στη συμμετοχή όλων των τοπικών συλλόγων και ομάδων που θα παρίστανται στην εορτή και με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να αγορασθούν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Πιστεύω ότι η πράξη αυτή θα είναι το καλύτερο μνημόσυνο για τους ήρωές μας του ’40.

Συμπληρωματικό πλεονέκτημα της πρότασής μου θα πρέπει να σημειωθεί η αποφυγή της στοίβαξης όλου αυτού του μεγάλου αριθμού των στεφανιών, τα οποία σε λίγες ημέρες μετατρέπονται σε σκουπίδια τα οποία διασκορπίζονται με τον αέρα στο γύρω χώρο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Γιάννης Κοτσίκος

Κάτοικος Διονύσου

Εθελοντής Κοινωνικού Παντοπωλείου