logo


Αυτο που ξεκίνησαν οι μονωτές της ΔΕΗ της Εκάλης το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, βάζοντας φωτιά στο ρέμα της Εκάλης, «ανέλαβαν» να το ολοκληρώσουν λαθροϋλοτόμοι!

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με σημερινό σχετικό ρεπορτάζ του συνάδελφου Γ. Κανελλόπουλου στην εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ, «Πλησίον της καμένης περιοχής βρέθηκαν σήμερα το πρωί υπάλληλοι της διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Κηφισιάς, στο πλαίσιο της υπηρεσίας τους. Ακούγοντας τον ήχο των αλυσοπρίονων πλησίασαν περισσότερο στη ρεματιά και έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι κάποιοι έκοβαν καμένα -και όχι μόνο- πεύκα. Οι λαθροϋλοτόμοι, μόλις διαπίστωσαν ότι έγιναν αντιληπτοί, αμέσως τα μάζεψαν και τράπηκαν σε φυγή».

Στο περιστατικό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτόπτης μάρτυρας ήταν και το μέλος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Κηφισιά SOS», Γ. Δεμερτζής, ο οποίος ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία, το Δασονομείο Αγίου Στεφάνου και τη νέα διοίκηση της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης. Το Δασονομείο Αγίου Στεφάνου διαπίστωσε με αυτοψία του, λίγη ώρα μετά, τη λαθροϋλοτομία και αναμένεται να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με τη συμβολή των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι διέφυγαν, άφησαν, ωστόσο, πίσω τους στοιχεία και μαρτυρίες για την ταυτότητά τους.