logo


Κλειδωμένη και πάλι βρήκαν σήμερα το πρωί, Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, την αίθουσα του Γυμνασίου και Λυκείου Διονύσου, όπου προπονούνται τα τελευταία χρόνια, οι αθλητές και ο προπονητής της ομάδας του πινγκ πονγκ Διονύσου.

Η κίνηση αυτή, που έγινε με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του Γυμνασίου Αν. Δαδιώτου, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και στην ομάδα αλλά και στον Αθλητικό Όμιλο Διονύσου. Και ο προπονητής Αλ. Μπακόλας αλλά και ο έφορος της ομάδας πανεπιστημιακός Β. Τέρπος συναντήθηκαν με τη Διευθύντρια, η οποία για την πρωτοβουλία της να κλειδώσει την αίθουσα επικαλέστηκε το γεγονός πως δεν υπάρχει επίσημο παραχωρητήριο του χώρου προς την ομάδα του πινγκ πονγκ. Προσέθεσε επιπλέον, σύμφωνα με τη μαρτυρία των παραπάνω, πως προτίθεται να μετατρέψει την αίθουσα όπου πραγματοποιούνται οι προπονήσεις- η οποία σημειωτέον δεν έχει θέρμανση και φυσικό φως- σε αίθουσα διδασκαλίας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια στιγμή όπου έχει ανοίξει και πάλι, όπως κατέγραφε μόλις πριν από λίγες ώρες η Οδός Διονύσου, το θέμα με το πλαίσιο παραχώρησης των αθλητικών σχολικών χώρων σε Σωματεία και Συλλόγους, το οποίο όμως, σύμφωνα με δηλώσεις της νέας Διοίκησης, θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ως έχει για το επόμενο 20ήμερο. Ας προστεθεί και το γεγονός πως για το θέμα δεν υπάρχει απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντίστοιχη με εκείνη της Πρωτοβάθμιας, που θα έδινε κάποια κατεύθυνση στους Διευθυντές των σχολείων.

Ας υπενθυμίσουμε εδώ επιπλέον πως πριν από 8 μήνες, στα τέλη Ιανουαρίου, είχαν και πάλι οι αθλητές του πινγκ πονγκ εκδιωχθεί από την αίθουσα προπονήσεών τους, μετά και από αμφιλεγόμενη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής (σ.σ. τότε είχε αλλάξει η κλειδαριά της αίθουσας) και πάλι εν μέσω αγωνιστικής περιόδου. Τότε η κρίση είχε εκτονωθεί με παρέμβαση τόσο του Προέδρου του ΑΟΔ Β. Δαρδαμάνη όσο και του πρώην Δημάρχου  Γ. Καλαφατέλη, ενώ μέχρι σήμερα, Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου το βράδυ, αντίστοιχη παρέμβαση του νυν Δημάρχου Δ. Ζαμάνη δεν έχει υπάρξει.

Ας συνυπολογισθεί, τέλος, και το γεγονός πως τα παιδιά της ομάδας θα ξεκινούσαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όμως μετά και την παραπάνω εξέλιξη ο προπονητής αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή τους.