logo


Φωτιά ξέσπασε σήμερα Κυριακή 31 Αυγούστου λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο ρέμα της Εκάλης, και στα σύνορα των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου.

Αμέσως στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά έσπευσαν δεκάδες πυροσβεστικών οχημάτων και του Δήμου Διονύσου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΣΠΑΠ, καθώς και περιπολικά της αστυνομίας.

Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο κατά τη 1.30, αφού έκαψε κυρίως ξερά χόρτα, ενώ αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση η επέκτασή της στη γύρω δασική έκταση ή και στα σπίτια.

Τις προσπάθειες των πυροσβεστών να κατασβέσουν την πυρκαγιά παρακολουθούσαν και πολλοί περίοικοι, οι οποίοι μιλούσαν για δυο απανωτές εκρήξεις ακριβώς πριν την εκδήλωση της φωτιάς, ενώ αμέσως μετά κόπηκε και το ρεύμα.

Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε αμέσως ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Κ. Κοντάκης, την τελευταία ημέρα της θητείας του και λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία της νέας Διοίκησης σήμερα το απόγευμα στις 5. Ο ίδιος δήλωσε στην Οδό Διονύσου πως κατά τα φαινόμενα η πυρκαγιά προκλήθηκε από έκρηξη σε μονωτές της ΔΕΗ, που δημιούργησε σπίθες με αποτέλεσμα να πιάσουν φωτιά τα ξερά χόρτα και κλαδιά μέσα στο ρέμα.

Στο σημείο προσήλθαν επίσης εσπευσμένα, ο νέος Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, ο νέος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Τ. Μπάσης, ο τοπικός σύμβουλος του Διονύσου Τ. Μπάσης και από το Μαρούσι όπου παρευρίσκονταν στην εκεί ορκωμοσία, οι Θ. Κρητικός και Χ. Ποτίδης, δημοτικός και τοπικός σύμβουλοι αντιστοίχως στη νέα Δημοτική Αρχή.