logo


Τα ξερά κλαδιά και χόρτα που έχουν επικίνδυνα συσσωρευτεί  στην πόλη και ο κίνδυνος πυρκαγιάς, τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου- αυτό θα έπρεπε να έρθει ως κατεπείγον, εξαιρετικής σημασίας, θέμα για να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, και όχι τα 31 που έφερε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Τα παραπάνω δήλωσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. (26/8) ο Δ. Ζαμάνης, που την Κυριακή θα ορκιστεί νέος Δήμαρχος της πόλης.

Για το συγκεκριμένο μάλιστα θέμα, ακριβώς την προηγούμενη της συνεδρίασης, Δευτέρα 25 Αυγούστου, ο κ. Ζαμάνης είχε καταθέσει στο Δήμο επιστολή, όπου εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις συνέπειες και στο περιβάλλον και στις ιδιοκτησίες, από πιθανή πυρκαγιά: «Τους τελευταίους δυόμισι μήνες ατόνησε πάρα πολύ η αποκομιδή ξερών κλαδιών και χόρτων, με συνέπεια να έχουν συσσωρευτεί σε πάρα πολλούς δρόμους του Δήμου μεγάλοι όγκοι απ’ αυτά και να αποτελούν άκρως επικίνδυνες εστίες πυρκαγιάς. Το πρόβλημα αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα επιτείνεται ανησυχητικά. Οι συνέπειες ενός ατυχήματος που μπορεί να προκληθεί από το πιο πάνω γεγονός είναι τεράστιες, τόσο για το περιβάλλον, όσο και για τις ιδιοκτησίες των κατοίκων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε πως όλη η πόλη μοιάζει με πυριτιδαποθήκη, ιδιαίτερος όμως είναι ο κίνδυνος στην περιοχή Κατηφόρια, δίπλα στο Πευκόφυτο στον Άγ. Στέφανο. Προσέθεσε εξάλλου πως, η εικόνα που του δίδεται για τα οχήματα του Δήμου είναι πως βρίσκονται σε κακή κατάσταση, ιδιαιτέρως αυτά που προορίζονται για την αποκομιδή των κλαδιών.

Το… γάντι δεν καθυστέρησε να σηκώσει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Κ. Κοντάκης, που υπενθύμισε στο Σώμα πως τόσο ο κ. Ζαμάνης όσο και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Α. Πασιπουλαρίδης, και στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δ.Σ. όλο το περασμένο διάστημα, έκαναν  τα αδύνατα δυνατά ώστε να μην ψηφιστεί το θέμα για την αναγκαιότητα επισκευής και συντήρησης των οχημάτων του Δήμου. Προσέθεσε πάντως πως «ο νέος συνάδελφος (σ.σ. πρόκειται για τον Τ. Μπάση, που –υπενθυμίζεται- θα είναι Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας στη νέα Διοίκηση) βρίσκεται εδώ και δυο μήνες καθημερινά στην Υπηρεσία και ενημερώνεται με κάθε λεπτομέρεια».

Από την πλευρά του ο κ. Μπάσης, σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, επιβεβαίωσε πως ο στόλος του Δήμου παρουσιάζει προβλήματα αλλά δήλωσε πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη γρήγορη αποκατάστασή τους. Ήδη πάντως ετοιμάζεται ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός  με αντικείμενο τη συντήρηση και επισκευή των δημοτικών οχημάτων.