logo


Αυτό το ερώτημα πλανάτο χτες το βράδυ εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, μετά και την καταψήφιση από το Σώμα της αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού του ΘΕΣΠΙ, στην τελευταία, και επεισοδιακή, συνεδρίαση του Δ.Σ. με την «παλιά» του σύνθεση.

Όσο και αν προσπάθησε ο Πρόεδρος του ΘΕΣΠΙ Ν. Καρυστινός να πείσει τους συναδέλφους του για την αναγκαιότητα ψήφισης του θέματος, που θα σήμαινε και τη διοργάνωση των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει τη συναίνεση και τη συνεργασία του αυριανού Δημάρχου Δ. Ζαμάνη (σ.σ. εξάλλου οι εκδηλώσεις, όποιες και αν είναι, θα πραγματοποιηθούν με την έναρξη της νέας θητείας), οι παρόντες- που δεν ήταν πολλοί- δημοτικοί σύμβουλοι  δεν πείσθηκαν. Αποτέλεσμα οι κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Διονύσου, που αποτελούν πλέον θεσμό και συνήθως περιλαμβάνουν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και (εσχάτως) το Συμπόσιο Οίνου και Αμπέλου, να κινδυνεύουν είτε να ματαιωθούν είτε να περιοριστούν.

Εντούτοις στη διάρκεια της συζήτησης και εν συνεχεία και της ψηφοφορίας προέκυψαν κάποια ενδιαφέροντα ερωτηματικά:

*Γιατί ο Πρόεδρος του ΘΕΣΠΙ, παρά τις επανειλημμένες και πιεστικές ερωτήσεις από πολλούς συναδέλφους του ένθεν και ένθεν, απέφυγε να αναφέρει το -κατά προσέγγιση έστω- κόστος των εκδηλώσεων για το 2014; Η μοναδική απάντηση που στερεότυπα έδινε, ήταν πως θα κοστίσουν λιγότερο από πέρυσι και ακόμη λιγότερο από πρόπερσι.

*Έχει γίνει ή όχι κάποιος -στοιχειώδης έστω- προϋπολογισμός για τα φετινά ΔΙΟΝΥΣΙΑ; Να σημειωθεί εδώ πως παρόλο που καμιά επίσημη ανακοίνωση δεν έχει έρθει ακόμη από το ΘΕΣΠΙ, εντούτοις φημολογείται πως έχουν προσκληθεί γνωστά μουσικά σχήματα, των οποίων οι οικονομικές απαιτήσεις είναι λίγο πολύ γνωστές.

*Γιατί οι σύμβουλοι της ΑΔΚ Π. Ταουξή (ΟΧΙ), Π. Τσούκας (παρών) και Α. Πασιπουλαρίδης (παρών), αύριο μέλη και στελέχη της νέας Διοίκησης του Δήμου, απέφυγαν να στηρίξουν τη συναίνεση που επιτεύχθηκε ανάμεσα στο νέο Δήμαρχο και τον παλιό Πρόεδρο του ΘΕΣΠΙ; Το ίδιο ερωτηματικό μπορεί κάλλιστα να απευθυνθεί και στους Δ. Σακελλαρίου, Ν. Παππά και Κ. Κοντάκη από την απερχόμενη Διοίκηση, που δήλωσαν αποχή.

Όσον αφορά, τέλος, στην ένσταση που διατύπωσε ο κ. Καρυστινός επειδή κατά την ψηφοφορία συμπεριλήφθηκαν στις αρνητικές ψήφους και οι παραπάνω τρεις δηλώσεις αποχής, που αυτές διαμόρφωσαν και το τελικό αποτέλεσμα (10 ΝΑΙ, 11 ΟΧΙ), φαίνεται πως δεν ευσταθεί: Στο Δημοτικό Κώδικα και στο άρθρο 96 ορίζεται σαφώς πως «Αν κάποιο μέλος του συμβουλίου αρνηθεί ψήφο ή δώσει λευκή ψήφο, λογίζεται ως παρόν κατά τη συνεδρίαση και τόσο η άρνηση όσο και η λευκή ψήφος λογίζονται ως αρνητικές ψήφοι».