logo


Με 31 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη η αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, που θα είναι και η τελευταία με την παλαιά σύνθεσή του, πριν την αλλαγή σκυτάλης την ερχόμενη Κυριακή, και με την πρόσφατη απώλεια του Σ. Σωτηρίου να ρίχνει βαριά τη σκιά της. Ανάμεσα στα θέματα οι εγκρίσεις αναμόρφωσης προϋπολογισμών και απολογιστικών στοιχείων για τα δυο Νομικά Πρόσωπα- το ΘΕΣΠΙ και την ΕΣΤΙΑ- που θα συνεχίσουν με τους ίδιους Προέδρους, μέχρι την αντικατάστασή τους από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης, οι εγκρίσεις τακτοποιητικών πινάκων ή η παράταση προθεσμίας για την ολοκλήρωση έργων που «τρέχουν» στην πόλη, καθώς και η κατανομή των πιστώσεων για εργασίες επισκευής και συντήρησης των σχολικών κτηρίων.

Ξεχωρίζει βέβαια ανάμεσα στα θέματα το 13ο, αυτό της έκθεσης αξιολόγησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου για την τριετία 2012-2014, στο οποίο και αναμένεται πως θα ανέβουν οι τόνοι αντιπαράθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, από τη μια πλευρά η απερχόμενη Διοίκηση και ο επικεφαλής της Γ. Καλαφατέλης με την έκθεση αξιολόγησης θα επιχειρήσουν να υπεραμυνθούν του έργου που συντελέστηκε την περασμένη τριετία, με κύριο βάρος στη συνένωση των 7 Δημοτικών Κοινοτήτων και των Νομικών Προσώπων, στην αποχέτευση ακαθάρτων, και βέβαια στην υπόθεση του οικιστικού ζητήματος.

Από την άλλη πλευρά η νέα Διοίκηση του Δήμου και ο Δ. Ζαμάνης, χαρακτηρίζουν την έκθεση αξιολόγησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «έκθεση ιδεών και προθέσεων» και ετοιμάζονται να αντιπαραθέσουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι κάθε άλλο παρά υπερήφανη πρέπει να είναι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή για την κατάσταση στην οποία παραδίδει την πόλη.

Η οποία Δημοτική Αρχή, προσθέτουν, πρέπει επιπλέον να αιτιολογήσει επαρκώς το επείγον και απρόβλεπτο των 31 θεμάτων που φέρνει προς συζήτηση στο Δ.Σ.. μια που μόνο τέτοιου είδους ζητήματα επιτρέπεται να συζητηθούν στο Συμβούλιο το διάστημα που μεσολαβεί από τις εκλογές μέχρι την εγκατάσταση των νέων Διοικήσεων.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως την εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο στέλνει με απόφασή της η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, που αποτελείται από το Δήμαρχο και τους 6 Αντιδημάρχους: Η συνεδρίαση της Επιτροπής για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουλίου, δηλαδή πάνω από 1 μήνα πριν τη σχετική αυριανή συζήτηση στο Δ.Σ., συμμετείχαν οι 4 από τους 6 Αντιδημάρχους (σ.σ. απουσίαζαν ο Δ. Σακελλαρίου Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και ο «υπηρεσιακός»- μετά την παραίτηση Σαραντάκη-Αντιδήμαρχος Παιδείας Ηρ. Χιώτης) και η απόφαση της Ε.Ε. πήρε αύξοντα αριθμό 13.

 Η πλήρης Ημερήσια Διάταξη για το αυριανό Δ.Σ.

ΘΕΜΑ 1ο: «Έγκριση της αριθ. 73/9-7-2014 απόφασης του ∆.Σ. του Ν.Π.∆.∆. KOINΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙ∆ΕΙΑ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ με θέμα «Λήψη απόφασης για την έκδοση εγγυητικής επιστολής ποσού 6.000,00  ευρώ συμμετοχής αορίστου χρόνου για την συμμετοχή στην υλοποίηση της δράσης  Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής της Ε.Ε.Τ.Α.Α (∆ιακήρυξη 1551/2-7-2014)  και παροχή εξουσιοδότησης προς τον Αντιπρόεδρο του Ν.Π. για υπογραφή κάθε συμβατικού εγγράφου για την έκδοση της  παραπάνω αναφερόμενης εγγυητικής επιστολής».

ΘΕΜΑ 2ο: «Έγκριση της αριθ. 63/2-7-2014 απόφασης του ∆.Σ του Ν.Π.∆.∆. KOINΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙ∆ΕΙΑ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ με θέμα «Έγκριση απολογιστικών στοιχείων του Ν.Π ΚΟΙΠΑΠ Η ΕΣΤΙΑ ο.ε 2013».

ΘΕΜΑ 3ο: «Έγκριση της αριθ. 74/2014  απόφασης του ∆.Σ του Ν.Π.∆.∆. Ο.Ν.Α.Π. «Ο ΘΕΣΠΙΣ»  του ∆ήμου ∆ιονύσου με τίτλο «Έγκριση Β ́ αναμόρφωσης προϋπολογισμού ο.ε. 2014».

ΘΕΜΑ 4ο: «Έγκριση 2ου Α.Π.Ε.  του έργου «τοπικές επεμβάσεις για την απορροή ομβρίων στη ∆. Κ. Αγίου Στεφάνου».

ΘΕΜΑ 5ο: «Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ∆ΙΚΤΥΟΥ Υ∆ΡΕΥΣΗΣ»  της ∆.Κ. ∆ιονύσου».

ΘΕΜΑ 6ο: «Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «∆ΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ»

ΘΕΜΑ 7ο: «Έγκριση εκτέλεσης επειγουσών πρόσθετων εργασιών του έργου: «Επισκευή και συντήρηση μονάδων ∆ευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης ∆ήμου ∆ιονύσου».

ΘΕΜΑ 8ο: «Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου:  «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ Ο∆ΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ (ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ)  ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ».

ΘΕΜΑ 9ο: « Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. (τακτοποιητικού)  του έργου «ανακατασκευή γεφυριού οδού Νιόβης ∆.Κ. Άνοιξης» .

ΘΕΜΑ 10ο: «Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2014 ∆ήμου Διονύσου».

ΘΕΜΑ 11ο: «Έγκριση της Μελέτης με τίτλο «Συντήρηση του οδικού δικτύου του ∆ήμου ∆ιονύσου».

ΘΕΜΑ 12ο: «Έγκριση Κυκλοφοριακής Μελέτης παρακαμπτήριων οδών στα πλαίσια του έργου «Κατασκευή ∆ικτύου Ακαθάρτων Υδάτων του ∆ήμου ∆ροσιάς».

ΘΕΜΑ 13ο: «Κατάρτιση της Τελικής Έκθεσης Αξιολόγησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ∆ήμου ∆ιονύσου 2012-2014  και υποβολή σχετικής εισήγησης για έγκριση προς το ∆.Σ.».

ΘΕΜΑ14ο: «Αποκατάσταση της ελεύθερης προσπέλασης και κοινής χρήσης των πεζοδρομίων σε οδούς της ∆.Κ. ∆ροσιάς».

ΘΕΜΑ 15ο:  «Λήψη απόφασης σχετικά με την  αποδοχή  παραχώρησης τμήματος ακινήτων για τη διέλευση αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων στη ∆.Κ. Άνοιξης»

ΘΕΜΑ 16ο: «Λήψη απόφασης ως προς την οριστική παραλαβή της προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΠΠΕ)  στα πλαίσια εκπόνησης της μελέτης :  «ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ-ΠΟΛΕΟ∆ΟΜΗΣΗ- ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ Α’  ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣΧΕ∆ΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ».

ΘΕΜΑ17ο: «Τροποποίηση όρων δόμησης σε τμήμα του ΟΤ 96 στο οικόπεδο που στεγάζεται το 2ο ∆ημοτικό Σχολείο ∆ιονύσου επί της Λ. ∆ιονύσου και Μητροπολίτη Κυδωνιών της ∆.Κ. ∆ιονύσου».

ΘΕΜΑ 18ο: «Επιπρόσθετη τοποθέτηση σήμανσης και στις δύο κατευθύνσεις επί της Λ. Ανοίξεως στην περιοχή του πάρκου με το γήπεδο μπάσκετ και την παιδική χαρά στη ∆.Κ. Άνοιξης προκειμένου να πραγματοποιείται ασφαλώς η διέλευση πεζών».

ΘΕΜΑ 19ο: «Εγκατάσταση Πίλλαρ Παροχής ∆ΕΗ στην Πλατεία Αγίου Τιμοθέου στη ∆. Κ. Σταμάτας».

ΘΕΜΑ 20ό: « Εγκατάσταση Πίλλαρ Παροχής ∆ΕΗ στην πλατεία Αρμονίας στη ∆ημοτική Ενότητα Άνοιξης».

ΘΕΜΑ 21ο: «Κατανομή πιστώσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έτους 2014 (αρ. χρηματικής εντολής 25334/14)  καθαρού ποσού 62.805,65€».

ΘΕΜΑ 22ο: «Έγκριση ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμηθειών και Παροχής Υπηρεσιών».

ΘΕΜΑ 23ο: «Έγκριση παροχής υπηρεσιών συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης του εξοπλισμού, του λογισμικού και των εφαρμογών ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου του ∆ήμου ∆ιονύσου».

ΘΕΜΑ 24ο:  «Έγκριση διενέργειας της εργασίας «Προμήθεια Αναβαθμίσεων Λογισμικού, Εργασίες Συντήρησης, Τεχνικής Υποστήριξης και Επέκτασης των Εφαρμογών Οικονομικής ∆ιαχείρισης,  ∆ημοτικής Κατάστασης, Πρωτοκόλλου και ∆ιαχείρισης Προσωπικού».

ΘΕΜΑ 25ο: «Παράταση σύμβασης για τη παροχή υπηρεσιών «Εργασία για εκ των υστέρων προμήθειας και εγκατάστασης συστήματος αντιεμπλοκής κατά την πέδηση (ABS)».

ΘΕΜΑ 26ο: « Λήψη απόφασης για την παράταση διάρκειας σύμβασης μίσθωσης ακινήτου ιδιοκτησίας Παντελάκη Ελευθέριου και Οικονομοπούλου ∆ήμητρας».

ΘΕΜΑ  27ο: «5η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ∆ΗΜΟΥ Ο. Ε. 2014».

ΘΕΜΑ 28ο : «Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού ∆ήμου Β ́ τριμήνου οικονομικού έτους 2014».

ΘΕΜΑ 29ο: «Τροποποίηση υψομετρικής μελέτης στις οδούς Ευξείνου Πόντου (Β’ Σκέλος), Σκουφά και Ξούθου της ∆. Κ. Σταμάτας».

ΘΕΜΑ 30ό: «Έγκριση 2ου Α.Π.Ε.  του έργου « Ανάπλαση κόμβου επί των οδών Κοραή -Καΐρη-Κυδωνιών με τη δημιουργία νησίδας πρασίνου και βελτίωση προσβασιμότητας ∆. Κ. ∆ιονύσου».

ΘΕΜΑ 31ο: «Προγραμματισμός σύναψης δυο (2)  συμβάσεων μίσθωσης έργου στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτημένου έργου: Τοπικό δίκτυο για την παραγωγή,  μεταποίηση και προώθηση οπωροκηπευτικών– βιολογικών γεωργικών προϊόντων και ειδών Ανθοκομίας (πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ)»