logo


Η ανασυγκρότηση της παράταξης, η σκιώδης διοίκηση από την 1η Σεπτεμβρίου, η οργάνωση του συνεδρίου τον ίδιο μήνα, αλλά και τα λάθη που οδήγησαν στην εκλογική ήττα της 25ης Μαϊου καθώς και οι πρώτες- σ.σ αρνητικές- εκτιμήσεις για τα δείγματα γραφής της νέας Δημοτικής Αρχής, ήταν κάποια από τα θέματα που απασχόλησαν την προσυνεδριακή συνάντηση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας την Πέμπτη 24 Ιουλίου. Επιπλέον, ο επικεφαλής της, απεχόμενος Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την πορεία των έργων και των πρωτοβουλιών που έχουν ήδη δρομολογηθεί από τη διοίκησή του και βρίσκονται σε εξέλιξη. Αναλυτικά το σχετικό Δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

Νέα προσυνεδριακή συνάντηση πραγματοποίησε η δημοτική παράταξη «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» Δήμου Διονύσου, την Πέμπτη 24 Ιουλίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Δροσιάς.

Ο επικεφαλής της παράταξης και δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, μεταξύ των άλλων, ενημέρωσε τα μέλη για όλα τα τρέχοντα θέματα, όπως τις θετικές εξελίξεις στο οικιστικό που βαίνει προς οριστική επίλυση μετά και τις συνεχόμενες  πιέσεις της διοίκησης και του ιδίου προσωπικά, την οριστικοποίηση της έγκρισης για το μεγάλο έργο της αποχέτευσης ακαθάρτων, αλλά και για περίπου 45 σημαντικά έργα τα οποία έχουν δρομολογηθεί από την διοίκηση και θα αναπτυχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά την παράταξη και την οργάνωση του συνεδρίου ο κ. Καλαφατέλης, πρότεινε τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», της συγκρότησης και λειτουργίας του συντονιστικού οργάνου, των επιτροπών, αλλά και της σκιώδους διοίκησης από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά.

Οι προτάσεις θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, οπότε και θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για την ημερομηνία και την ατζέντα του συνεδρίου.

Σχολιάζοντας τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας διοίκησης όπως προκύπτουν από την ανακοίνωση των μελών που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης, σημειώθηκε ότι πρόκειται για «σύνθεση ισορροπιών» στην παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» σε συνδυασμό με «ξεχρέωμα» προεκλογικών συμφωνιών και γραμματίων.

Μεταξύ των άλλων που συζητήθηκαν, επισημάνθηκαν για μία ακόμη φορά λάθη του παρελθόντος που στοίχισαν την ήττα, ενώ αναπτύχθηκε ένας ιδιαίτερα γόνιμος και ειλικρινής διάλογος και κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις και απόψεις για την διεύρυνση και την καλύτερη δυνατή οργάνωση της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» σε όλους τους τομείς, αλλά και τη δυναμική επανεκκίνησή της.