logo


Οι κάτοικοι που ζητούν αποζημίωση για τα αυτοκίνητά τους που έπαθαν ζημιές από υπαιτιότητα του Δήμου, θέμα για το οποίο απαιτείται απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, καλούνται να περιμένουν ακόμη μια εβδομάδα. Γιατί ούτε και σήμερα Παρασκευή 18 Ιουλίου κατόρθωσε να συνεδριάσει η σημαντικότερη Επιτροπή του Δήμου, μια που αυτή τη φορά δεν σημειώθηκε απαρτία. Και είναι χαρακτηριστικό πως από βδομάδα σε βδομάδα και από ματαιωμένη συνεδρίαση σε ματαιωμένη συνεδρίαση, τα θέματα που έρχονται προς συζήτηση στην Επιτροπή αυτή αυξάνονται. Απόδειξη η εκ νέου πρόσκληση για συνεδρίαση την προσεχή Τρίτη 22 Ιουλίου στις 10.30 το πρωί, που περιλαμβάνει 29 θέματα, με πολλά από αυτά να συμπληρώνουν σχεδόν ένα μήνα αναμονής!

Η αύξηση δεν είναι τυχαία: Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες έχουν πραγματοποιηθεί ισάριθμες συνεδριάσεις της Επιτροπής, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι λόγοι γνωστοί: Η αντικατάσταση Πέππα από τη θέση του Προέδρου της Ο.Ε. με απόφαση δημάρχου, η ακύρωση αυτής της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η εκ νέου αντικατάσταση με νέα απόφαση, και σήμερα η έλλειψη απαρτίας.

Για την ιστορία να σημειωθεί ότι σήμερα από τα 9 μέλη της Επιτροπής παρόντες ήσαν 4 (από τους 6) σύμβουλοι της απερχόμενης Διοίκησης, ενώ απουσίαζαν όλα τα μέλη από τις μειοψηφίες. Εντούτοις παρευρίσκονταν στο Δημοτικό κατάστημα- αλλά δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση-  οι Α. Πασιπουλαρίδης και Δ. Ζαμάνης από τη μείζονα μειοψηφία (και αυριανή Δημοτική Αρχή), γεγονός που προκάλεσε ήπιες, είναι αλήθεια, αντιδράσεις από τον απερχόμενο Δήμαρχο και Πρόεδρο της Επιτροπής Γ. Καλαφατέλη. Αξιοσημείωτο τέλος παραμένει το γεγονός ότι, όπως όλα δείχνουν, για τη Συμμαχία για τον Πολίτη που μετέχει με ένα  σύμβουλο στην Οικονομική Επιτροπή, ο χρόνος φαίνεται να σταμάτησε στις εκλογές, μια που ο εκπρόσωπός της Θ. Μπούσμπουρας– ή ο αναπληρωματικός του- δεν έχει εμφανιστεί έκτοτε σε καμιά συνεδρίαση της Ο.Ε.

Μαθαίνοντας τα παραπάνω, και με το δεδομένο πως τα θέματα που έχουν εκκρεμότητες και πρέπει να διευθετηθούν πριν τη λήξη της θητείας  όλο και πληθαίνουν, εύστοχο ήταν σήμερα το πρωί το σχόλιο που ακούσαμε από υπηρεσιακό παράγοντα: «Αυτός ο δήμος δουλεύει ρολόι»!!!