logo


Αυτό ανακοίνωσαν στην πρόσφατη – Παρασκευή 11 Ιουλίου-συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου τόσο ο Πρόεδρός της (εκείνη την ημέρα…) και απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης όσο και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Δ. Σακελλαρίου. Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για την έκταση των 6 περίπου στρεμμάτων, σε σύνολο τριών ιδιοκτησιών επιφάνειας 21 στρεμμάτων, στη θέση Μπισμπίρι στον Άγ. Στέφανο, τα οποία παλαιότερα (το 1996) είχαν απαλλοτριωθεί από τον πρώην Δήμο Αγ. Στεφάνου για την ίδρυση Κοιμητηρίου, μια που το ήδη υπάρχον θεωρείται απολύτως κορεσμένο.  Από τους τρεις ιδιοκτήτες, στην τιμή μονάδας που ορίσθηκε πρόσφατα (το 2013) συμφώνησε μόνον ο ένας ιδιοκτήτης, στον οποίο  Δήμος κατέβαλε το ποσόν των 148.000 ευρώ περίπου για τα 6 από τα 21 στρέμματα που του ανήκουν.

Ο κ. Σακελλαρίου δήλωσε στην Οδό Διονύσου πως, σύμφωνα με πρόχειρο σκαρίφημα των Τεχνικών Υπηρεσιών, ο χώρος μπορεί να δεχθεί μέχρι και 800 τάφους ενώ προβλέπεται χώρος και για εκκλησάκι.

Να σημειωθεί πως την ώρα που η Οικονομική Επιτροπή την περασμένη Παρασκευή  αποφάσιζε την πληρωμή των εξόδων για τη μεταγραφή του συμβολαίου αγοράς του οικοπέδου στο Υποθηκοφυλάκιο, την ίδια ώρα καταβαλλόταν και το αντίτιμο του οικοπέδου στους αγοραστές.