logo


Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από την προηγούμενη ανάρτηση της Οδού Διονύσου, νέα εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση Πέππα: Λίγη ώρα μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής σήμερα το πρωί, όπου ανακοινώθηκε πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την χωρίς ειδική αιτιολόγηση απόφαση του απερχόμενου Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη για την αντικατάσταση του Αντιδημάρχου Οικονομικής Διαχείρισης Ν. Πέππα πριν τη λήξη της θητείας του, ο κ. Καλαφατέλης εξέδωσε απόφαση με αριθ. Πρωτ. 23213 όπου  αντικαθιστά και πάλι(!) τον κ. Πέππα, αυτή τη φορά δεχόμενος την παραίτησή του!!! Την ίδια παραίτηση, την οποία ο κ. Πέππας καταγγέλλει σε όλους τους τόνους πως είναι πλαστογραφημένη τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και ως προς την υπογραφή του.

Επιπλέον, με την τελευταία αυτή απόφαση ο κ. Καλαφατέλης, μαζί με την Οικονομική Διαχείριση και την Προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής, και το Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Με λίγα λόγια: Το πρωί ο κ. Καλαφατέλης διατεινόταν πως η ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης δεν είναι άμεσα εκτελεστή (σ.σ. γι’ αυτό και προχώρησε κανονικά στη συνεδρίαση της Οικ. Επιτροπής) και πως θα προσβληθεί αρμοδίως. Λίγη ώρα αργότερα, εκδίδει νέα απόφαση, στην οποία για να αιτιολογήσει ειδικώς την απομάκρυνση Πέππα επικαλείται έγγραφο παραίτησης, που ο φερόμενος ως παραιτούμενος και υπογράφων έχει καταγγείλει – με σκληρή ανακοίνωσή του -ως πλαστογραφημένο και ήδη μεθοδεύει μηνυτήρια αναφορά.

Ας σημειωθεί και το εξής: Δυναμώνουν πλέον οι ψίθυροι που αποδίδουν την αναγκαστική απομάκρυνση Πέππα σε άλλους λόγους- και όχι σε παραμέληση καθήκοντος, για παράδειγμα. Επιπλέον στη δική του ανακοίνωση, προ ημερών, ο απερχόμενος Δήμαρχος Διονύσου κάνει λόγο  για «πράξεις, παραλείψεις και εν γένει συμπεριφορά» του κ. Πέππα που τον ανάγκασαν να τον απομακρύνει  από τα καθήκοντά του. Συμπληρώνει μάλιστα πως η πολιτική ηθική τού επιβάλλει να μην τα δημοσιοποιήσει.

Ένα και μόνο ερώτημα: Ο απομακρυνθείς Αντιδήμαρχος υπήρξε επί τριάμισι χρόνια ο πολιτικός προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου και διαχειριζόταν εκατομμύρια ευρώ. Ποια πολιτική ηθική λοιπόν επιβάλλει σ’ ένα Δήμαρχο να μην αποκαλύψει «πράξεις, παραλείψεις, και εν γένει συμπεριφορά» τού πλέον σημαντικού – εξ αντικειμένου-Αντιδημάρχου; Δεν ενδιαφέρει αυτό την πόλη; Δημοτικό χρήμα δεν διαχειριζόταν ο εν λόγω Αντιδήμαρχος; Μπορεί ο Δήμαρχος να έχει το δικαίωμα να ορίζει τους Αντιδημάρχους του, με όποια κριτήρια θέλει ή του επιβάλλονται, αλλά καθόλου δεν έχει το δικαίωμα να τους καρατομεί, αφήνοντας υπονοούμενα που δεν τιμούν κανέναν. Γιατί αν γνώριζε για πράξεις και παραλείψεις του κ. Πέππα, τι άραγε έκανε όλο αυτόν τον καιρό ο κ. Καλαφατέλης;