logo


Αυτό αναρωτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Δ. Σακελλαρίου σήμερα, Παρασκευή 11 Ιουλίου, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, με αφορμή το θέμα για την αγοραπωλησία, έναντι του ποσού των 170.000 ευρώ, οικοπέδου στη Δροσιά το Δεκέμβριο του 2010. Αγοραστής ήταν ο τότε Δήμος Δροσιάς, αλλά ο πωλητής αποδείχτηκε εκ των υστέρων πως δεν ήταν και ιδιοκτήτης.

Το θέμα, υπενθυμίζουμε, ανακινήθηκε παραμονές των πρόσφατων εκλογών και χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στη διάρκεια της προεκλογικήες περιόδου από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, στις αιτιάσεις της κατά των Ανοιχτών Οριζόντων.

Η Οικονομική Επιτροπή  στη σημερινή συνεδρίασή της συζήτησε τον ορισμό του δικηγόρου που θα «απασχοληθεί, υποστηρίξει εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά την υπόθεση, λόγω των σοβαρών και σημαντικών προεκτάσεών της και από ποινικής και από αστικής πλευράς», γράφει στην εισήγησή του ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Γ. Βασιλείου, δηλώνοντας πως λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορεί να ασχοληθεί ο ίδιος με την υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά του Δήμου «υπάρχουν εδραίες ενδείξεις για την τέλεση σοβαρότατων ποινικών αδικημάτων και δη κακουργηματικού χαρακτήρα», τόσο για την πωλήτρια (αλλά όχι και ιδιοκτήτρια) όσο και για «αιρετούς και υπηρεσιακούς ή μη παράγοντες του πρώην Δήμου Δροσιάς, καθόσον…… προκύπτει η γνώση του Δήμου περί του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του εν λόγω ακινήτου».

«Διαμαρτύρομαι»

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως για το συγκεκριμένο θέμα δόθηκε, την ώρα που ξεκινούσε η συνεδρίαση, συμπληρωματική εισήγηση με τα ονόματα των δικηγόρων που προτείνεται να αναλάβουν την υπόθεση. Τη μεθόδευση αυτή της τελευταίας στιγμής που δεν επιτρέπει στους δημοτικούς συμβούλους να ενημερωθούν εγκαίρως για τις όποιες πτυχές των θεμάτων, αλλά καταλαμβάνονται εξαπίνης, κατήγγειλε έντονα ο Α. Πασιπουλαρίδης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και Δήμαρχος Δροσιάς το επίμαχο διάστημα της αγοραπωλησίας (σ.σ. λίγο αργότερα ο κ. Πασιπουλαρίδης αποχώρησε από τη συνεδρίαση, καταγγέλλοντάς την ως παράνομη, μια που η απόφαση Δημάρχου περί αντικατάστασης Πέππα είχε ακυρωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση).

«Αποζημίωση και ευθύνες»

Να αποζημιωθεί ο Δήμος για την αγορά του οικοπέδου και να αναζητηθούν οι ευθύνες. Αυτό ζήτησε στην τοποθέτησή του ο κ. Σακελλαρίου, προσθέτοντας: «Η αγοραπωλησία έγινε μετά τις τότε εκλογές, που τις έχασε ο Δήμαρχος Δροσιάς, και λίγες ημέρες πριν αναλάβουμε εμείς τη Διοίκηση. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει όμως το αποτέλεσμα των εκλογών εκείνων να απαλλάξουν  τον οποιονδήποτε από τις ευθύνες στη διαχείριση του δημοτικού χρήματος. Για την υπόθεση αυτή απαιτείται εξειδικευμένος δικηγόρος, που να μην έχει μάλιστα σχέση με το Δήμο και με την απερχόμενη δημοτική Αρχή».

Ενώ στη δική του τοποθέτηση ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης τόνισε πως από τη Διοίκησή του η διαχείριση του δημοτικού χρήματος έγινε με «προσοχή και φειδώ. Άλλοι το κατασπατάλησαν. Ζητάμε να πάρει πίσω τα λεφτά ο Δήμος και να λογοδοτήσουν όσοι συμμετείχαν στην υπόθεση».

Τα προτεινόμενα ονόματα είναι των Αντ. Φούσα και Δ. Κουσιούρη, που ψηφίστηκαν από τα παρόντα μέλη- μόνο της Διοίκησης- ομόφωνα.