logo


Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προβλέπεται η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, την προσεχή Παρασκευή 11 Ιουλίου, στην οποία θα συζητηθούν 9 θέματα.

Το ενδιαφέρον ξεκινά ήδη από την πρόσκληση, την οποία υπογράφει ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, με τη νέα του (μετά και την επεισοδιακή «παραίτηση» Πέππα) ιδιότητα: Αυτή του Αντιδημάρχου Οικονομικής Διαχείρισης και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής (σ.σ. πάντως κάποιος περισσεύει, γιατί η πρόσκληση απευθύνεται σε 9 μέλη της Επιτροπής, που μαζί με τον Πρόεδρό της γίνονται δέκα. Ποιος λοιπόν είναι ο υπεράριθμος;)

Το οικόπεδο στη Δροσιά

Το 4ο θέμα, αυτό που αφορά στο διορισμό δικηγόρου για το οικόπεδο στη Δροσιά, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συζητηθεί στο πλαίσιο των θεσμικών οργάνων του Δήμου, με τελευταία τη συζήτηση στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο και με λεκτικούς διαξιφισμούς ανάμεσα στο Χ. Παπαβασιλείου από τη Διοίκηση και τον Α. Πασιπουλαρίδη από τη μείζονα μειοψηφία. Το θέμα αφορά σε οικόπεδο στη Δροσιά το οποίο η Διοίκηση Πασιπουλαρίδη (2006- 2010, με Αντιδήμαρχο Οικονομικών τότε το νέο Δήμαρχο Διονύσου Δ. Ζαμάνη) στην εκπνοή της θητείας της αγόρασε από μη ιδιοκτήτη, όπως αποδείχτηκε αργότερα. Η υπόθεση ήρθε στο φως 2 περίπου μήνες πριν τις πρόσφατες εκλογές από τον κ. Παπαβασιλείου και χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον προεκλογικά από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Η θέση και του πρώην Δημάρχου Δροσιάς αλλά και του νέου Δημάρχου Διονύσου εξ αρχής ήταν πως για το θέμα θα πρέπει να αναζητηθούν και να καταλογισθούν οι ευθύνες- όπου και αν ανήκουν.

Κοιμητήριο στον Άγ. Στέφανο

Εξίσου ενδιαφέρον και το επόμενο θέμα, για τη μεταγραφή στο υποθηκοφυλάκιο του οικοπέδου για την ίδρυση του νέου Κοιμητηρίου στον Άγ. Στέφανο. Υπενθυμίζεται πως από το 1996 η τότε Δημοτική Αρχή Αγ. Στεφάνου αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, προχώρησε στην αναγκαστική απαλλοτρίωση τριών οικοπέδων, συνολικής έκτασης 21 περίπου στρεμμάτων. Η νέα- το 2011- Διοίκηση του Δήμου Διονύσου, προχωρώντας στην υλοποίηση της απαλλοτρίωσης επικαιροποίησε το τίμημα για τα οικόπεδα, στο οποίο όμως συμφώνησε μόνον ο ένας από τους τρεις ιδιοκτήτες, που είχε στην κατοχή του 6 από τα 21 στρέμματα. «Αναγκαία μεν η ίδρυση του Κοιμητηρίου, αλλά όχι σε τέτοια μικρή έκταση που δεν θα καλύψει ούτε μεσοπρόθεσμα τις ανάγκες της περιοχής», είχε υποστηριχθεί στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τις μειοψηφίες (πλην Συμμαχίας, που υπερψήφισε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής), οι οποίες επιπλέον έβαλαν και άλλον προβληματισμό: Βραχυπρόθεσμη λύση με Κοιμητήριο σε μια Δημοτική Κοινότητα ή λύση του προβλήματος με μελέτη για την ίδρυση Κοιμητηρίου για όλο το Δήμο Διονύσου;

Διαγραφή τελών

Το 7ο θέμα, τέλος, αφορά σε διαγραφές τελών ύδρευσης μετά από απόφαση του Δ.Σ. την οποία προσέβαλε με προσφυγή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Η προσφυγή αυτή δικαιώθηκε μερικώς από την Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152, όμως οι Υπηρεσίες του Δήμου θεωρούν ότι οι διαγραφές δικαίως έγιναν και εισηγούνται να ασκηθεί για την απόφαση αυτής της Επιτροπής αίτηση ακύρωσης- αναίρεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με την άποψη των Υπηρεσιών συντάσσεται με γνωμοδότησή του και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Γ. Βασιλείου.

Τα θέματα

Όλα τα θέματα που θα συζητηθούν στην Οικονομική Επιτροπή μεθαύριο είναι τα εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: «Έγκριση πρακτικού No1  για την «Προμήθεια Οικοδομικών υλικών και χρωμάτων διαγράμμισης οδών»  και λήψη σχετικής απόφασης».

ΘΕΜΑ 2ο: «Έγκριση πρακτικού για τη «Προμήθεια ιατρικού & φαρμακευτικού εξοπλισμού για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ∆ήμου ∆ιονύσου» και λήψη σχετικής απόφασης».

ΘΕΜΑ 3ο: «Εισήγηση/γνωμοδότηση επί αιτήματος κ. FODOR STEFAN περί καταβολής αποζημίωσης για ζημία ποσού 1900,35€  που υπέστη το αυτ/τό του από πτώση δένδρου».

ΘΕΜΑ 4ο: «Λήψη απόφασης ορισμού δικηγόρου για την υπόθεση του οικοπέδου στο Ο.Τ 103  στην οδό Κύπρου 3 στην ∆ροσιά».

ΘΕΜΑ 5ο: «Έκδοση ΧΕΠ για την πληρωμή εξόδων μεταγραφής στο υποθηκοφυλάκιο συμβολαίου για την αγορά ακινήτου για την ίδρυση και λειτουργία νέου Κοιμητηρίου στη θέση Μπισμπίρι της ∆Κ Αγ. Στεφάνου»

ΘΕΜΑ 6ο: «Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για δικηγορική αμοιβή».

ΘΕΜΑ 7ο: «Έγκριση άσκησης του προβλεπόμενου ενδίκου μέσου για την αναίρεση- ακύρωση της υπ’ αριθ. 15 (θέμα 5ο) απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152  του Ν. 3463/2006».

ΘΕΜΑ 8ο: «Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων προϋπολογισμού ο.ε. 2014, για δημοσιεύσεις στην εφημερίδα «ΒΟΡΕΙΝΗ»  συνολικού ποσού 1230€».

ΘΕΜΑ 9ο: «Λήψη απόφασης για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών βάσει του Ν.4257/14 (ΦΕΚ 93/14.04.14  τεύχος Α’)