logo


Άμεση ανακούφιση των πληγέντων από τη θεομηνία του Ιουνίου με τη βροχή και το χαλάζι ζήτησε, καταθέτοντας και συγκεκριμένες προτάσεις, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζ. Σώκου.

Ειδικότερα η κ. Σώκου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 3 Ιουλίου, υπενθύμισε πως οι κάτοικοι των οδών Αλικαρνασσού, Ρ. Φεραίου και Ικονίου στον Άγ. Στέφανο ζουν από το 2009 με το φόβο των πλημμυρών κάθε φορά που βρέχει έντονα.

Όπως ανέφερε, με την βροχή και το χαλάζι την Κυριακή 15 Ιουνίου πολλά σπίτια πλημμύρισαν, σε άλλα έγιναν εκτεταμένες ζημιές, καταστράφηκε οικιακός εξοπλισμός, αυτοκίνητα κ.λπ. με κόστος χιλιάδων ευρώ για κάθε πληγέντα.

«Η κατάσταση αυτή δεν είναι τυχαία, δεν φταίει ο κακός μας ο καιρός: Η απουσία ουσιαστικού αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και έργου από το δήμο φέρνει αυτά τα αποτελέσματα», είπε στην τοποθέτησή της η κ. Σώκου και απαρίθμησε τι θα πρέπει να γίνει, και μάλιστα άμεσα:

1)Να δοθεί από το Δήμο μια πρώτη άμεση οικονομική βοήθεια της τάξεως των 1000 ευρώ στους κατοίκους που επλήγησαν

2)Να προωθήσει άμεσα ο Δήμος προς την Περιφέρεια το αίτημα των κατοίκων για πλήρη οικονομική αποκατάσταση των ζημιών

3)Η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου άμεσα να προχωρήσει σε μελέτη για την απορροή των ομβρίων στο συγκεκριμένο σημείο επί της Μαραθώνος (κοντά στη στάση Σάμου). Στο σημείο αυτό συγκεντρώνονται όμβρια από το μοναστήρι μέσω των οδών Τραπεζούντος και Πιπεροπούλου και λόγω κατωφέρειας κατευθύνονται ορμητικά προς τα σπίτια κάτω από τη Μαραθώνος

4)Ο Δήμος σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες αυτής της περιοχής να προχωρήσει άμεσα σε μια πρώτη παρέμβαση, ίσως κατασκευή τοιχίων, έως ότου γίνει το απαραίτητο αντιπλημμυρικό έργο, που επιβάλλεται να κατασκευαστεί το συντομότερο δυνατό πριν θρηνήσουμε και ανθρώπινα θύματα.