logo


Μεγάλη, όπως είχε ψυχανεμιστεί η Οδός Διονύσου, ήταν η προσέλευση κοινού στη χτεσινοβραδυνή (3/7) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου- την πρώτη μετά τις εκλογές. Εργαζόμενοι, πλημμυροπαθείς, γονείς μικρών παιδιών ήρθαν να ενημερωθούν για θέματα που τους αφορούν, και που αναδείχθηκαν μέσα από ερωτήσεις και παρεμβάσεις του Συλλόγου εργαζομένων, της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Ένωσης Γονέων.

Δεν μπορούμε εντούτοις να πούμε το ίδιο για την προσέλευση των δημοτικών συμβούλων- νέων, παλιών, πρώην ή νυν.

Έτσι, αισθητή ήταν η απουσία της πρώην Αντιδημάρχου Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Σαραντάκη που με επιστολή της ανακοίνωσε πως θα απουσίαζε,

αλλά και του Ηρ. Χιώτη που την αντικατέστησε στο αξίωμά της με πρόσφατη απόφαση δημάρχου. Αποτέλεσμα οι εισηγήσεις που αφορούσαν σε δυο θέματα παιδείας να παρουσιαστούν από τον απερχόμενο Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη. Από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή απουσίαζαν επίσης οι Ν. Καρυστινός και Θ. Λίτσας, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

Από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας έλειπαν οι Π. Τσούκας και Δ. Γιαρένης, ενώ από τη Συμμαχία για τον Πολίτη οι Λ. Παπαπαναγιώτου και Κ. Τσαλτούμη. Από τους ανεξάρτητους, τέλος, απουσίασαν οι Λ. Φέρμελη (που την ίδια ώρα παρακολουθούσε επαγγελματικό σεμινάριο, όπως ανακοίνωσε με σχετική της επιστολή στο Προεδρείο του Δ.Σ.), Β. Κοροβέση, Σ. Μαγγίνα και Θ. Ροϊδης.

Προσήλθε εντούτοις, καταλαμβάνοντας την ίδια όπως και επί 3,5 χρόνια θέση, ο Ν. Πέππας, διαψεύδοντας όσους πιθανολογούσαν πως θα απέφευγε τη χθεσινή συνεδρίαση μετά και τη ρήξη του με τον κ. Καλαφατέλη για το θέμα της απομάκρυνσής του από το αξίωμα του Αντιδημάρχου Οικονομικής Διαχείρισης.

Από τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους διακρίναμε μόνον τους Σ. Ντούντα (σ.σ. η οποία εξάλλου ήταν από τους τακτικούς επισκέπτες των συνεδριάσεων του Δ.Σ. τα προηγούμενα χρόνια), Ηλ. Υφαντή, Θ. Κρητικό και Δ. Ράικο από τους Ανοιχτούς Ορίζοντες. Από τη Νέα Πνοή, για λίγο πέρασε ο επικεφαλής Π. Μπιτάκος, ενώ τη συνεδρίαση παρακολούθησαν και οι Κ. Αυγέρη και Α. Λουκάτου.

Από τους τοπικούς συμβούλους, τέλος, παρίσταντο μονάχα οι Μ. Κόκκαλης από τη Ροδόπολη, Μ. Κασαπάκης από τον Άγ. Στέφανο και Τ. Μπάσης από το Διόνυσο, και οι δύο εκλεγμένοι με τους Ανοιχτούς Ορίζοντες.

32 χρόνια στα κοινά!

Ανάμεσα στις ευχαριστίες (για τη συνεργασία) και τα συγχαρητήρια προς παλιούς και νέους συναδέλφους για την εκλογή τους για άλλη μια θητεία, ξεχωρίσαμε τα λόγια του Ηλ. Παπαχαρτοφύλη, που αποχαιρέτησε οριστικά τα δημοτικά δρώμενα μετά από 32 χρόνια: Σήμερα, είπε, κλείνει ο κύκλος συμμετοχής μου στα κοινά που άνοιξε το 1982. Πορεύτηκα, πιστεύω, με βάση τους κανόνες της νομιμότητας και τον κώδικα δεοντολογίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ίσως δυσαρέστησα κάποιους όταν με τις θέσεις μου διαφοροποιήθηκα, αλλά αυτό είναι φυσικό. Εύχομαι στη νέα Διοίκηση και στο Διονύση Ζαμάνη κουράγιο και δύναμη για να αντιμετωπίσει όσο καλύτερα γίνεται τις ανάγκες των συμπολιτών μας.