logo


Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αν και όχι για τη θεματολογία της, προμηνύεται η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, το οποίο- υπενθυμίζεται- θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό του Αγ. Στεφάνου.

Οι λόγοι που συνηγορούν στην παραπάνω εκτίμηση είναι πολλοί:

*Η συγκεκριμένη συνεδρίαση είναι η πρώτη μετά την εκλογική διαδικασία που σήμανε την αλλαγή Δημοτικής Αρχής. Θα πραγματοποιήσει αρχηγική εμφάνιση ο νέος Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης; Θα υπάρξουν εντάσεις από πλευράς απερχόμενης Διοίκησης;

*Πραγματοποιείται επίσης η συνεδρίαση εν μέσω των εξελίξεων στην «υπόθεση Ν. Πέππα», και με φρέσκο το μελάνι στις σκληρές ανακοινώσεις και καταγγελίες ανάμεσα στον απερχόμενο Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη και τον πρώην στενό συνεργάτη του. Θα προσέλθει σήμερα ο  κ. Πέππας στο Συμβούλιο; Και αν ναι, ποια στάση θα τηρήσει; Ερώτημα που βέβαια ισχύει και για τον κ. Καλαφατέλη.

*Επιπλέον, ερωτηματικά προκαλούνται και για τους δημοτικούς συμβούλους που, εκλεγμένοι με τη Διοίκηση Καλαφατέλη την προηγούμενη τετραετία  η οποία εξακολουθεί να «τρέχει», ανήκουν πλέον σε άλλη παράταξη μετά τις πρόσφατες εκλογές- είτε εξελέγησαν είτε όχι. Για παράδειγμα: Πού θα καθίσει ο Χ. Ποτίδης (πρώην Ενωτική Πρωτοβουλία, νυν Ανοιχτοί Ορίζοντες); Ο Δ. Γιαρένης (το ακριβώς αντίστροφο); Ο Θ. Λίτσας (πρώην Ε.Π., νυν Νέα Πνοή);

*Επιπλέον, αναμένεται να εμφανιστούν πολλοί νεοεκλεγέντες δημοτικοί αλλά και τοπικοί σύμβουλοι, εγκαινιάζοντας την παρουσία τους στην αίθουσα του Πολιτιστικού.

*Τέλος, δυναμική εμφάνιση- όπως πάντα, άλλωστε- θα κάνει και η Λαϊκή Συσπείρωση. Η Ζ. Σώκου θα ζητήσει να συζητηθούν μια σειρά από επείγοντα ζητήματα:  Ποιες οι ενέργειες του Δήμου για τους πληγέντες από τις πλημμύρες πριν από ένα μήνα, τι θα γίνει με τα νήπια και προνήπια- πόσα παιδάκια θα φοιτήσουν και πού, τι θα γίνει και με τους παιδικούς σταθμούς, ποιες ενέργειες έχει κάνει ο Δήμος ώστε οι δικαιωμένοι 126 συμβασιούχοι να καταταγούν σε θέσεις αορίστου χρόνου μια που η υπόθεσή τους έχει πρωτόδικα τελεσιδικήσει , τι συμβαίνει με τους πίνακες αξιολόγησης των εργαζομένων.

Τα συγκεκριμένα θέματα- και όλοι οι παραπάνω λόγοι-  αναμένεται να συγκεντρώσουν πολύ κόσμο στη σημερινή συνεδρίαση, που μόνο πληκτική και διαδικαστική δεν θα είναι.