logo


Δώδεκα(!) στα 14 θέματα της Ημερήσιας Διάταξης στη συνεδρίαση του  Τοπικού Συμβουλίου Κρυονερίου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Ιουλίου αφορούν σε οστεοφυλάκια, σε παράταση χρήσης τριετών τάφων, σε αγορά οικογενειακού τάφου και τα συναφή.

Το δέκατο τρίτο είναι η προέγκριση ίδρυσης για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και το τελευταίο, η υποβολή προτάσεων εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου για την εκτέλεση έργων και μελετών με στόχο την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Διονύσου για το 2015.

Από τα παραπάνω θέματα το Τοπικό Συμβούλιο μπορεί να αποφασίζει ουσιαστικά μόνο για τα θέματα τάφων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι προτάσεις του για το Τ.Π. είναι γνωμοδοτικού και μόνο χαρακτήρα- γι’ αυτό και χρόνο με το χρόνο την τελευταία 4ετία επαναλαμβάνονταν αυτούσιες  χωρίς ποτέ να λαμβάνονται υπόψη.

Πιο ανάγλυφα, πάντως,  δεν θα μπορούσε να παρουσιάζεται η θεματολογία που προηγούμενα τριάμισι χρόνια απασχόλησε την πλειονότητα των Τοπικών Συμβουλίων- και όχι μόνο της πόλης μας. Είναι καιρός, νομίζουμε, να αναβαθμιστεί ο ρόλος τους: Τα Τοπικά δεν είναι ο φτωχός και υποβαθμισμένος συγγενής του Δημοτικού Συμβουλίου. Αλλά ο θεσμός που, λειτουργώντας σαν γέφυρα,  πιο πολύ από κάθε άλλον βρίσκεται κοντά στο δημότη, αφουγκράζεται την καθημερινότητά του και καταλήγει να γίνεται ανάχωμα ή συνηθέστερα υποδοχέας διαμαρτυριών και παραπόνων.

Με πόρους, αρμοδιότητες και οργάνωση μπορούν να κάνουν- πιστεύουμε-  τη διαφορά σε καθεμιά από τις 7 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Διονύσου.