logo


Από 8 μέχρι 33% κυμαίνονται τα ποσοστά των μαθητών της Α’ Λυκείου στα σχολεία του Δήμου Διονύσου, που δεν πέρασαν τα μαθήματα και μένουν μετεξεταστέοι, σύμφωνα με στοιχεία που η Ένωση Γονέων συνέλεξε από τους Διευθυντές των Λυκείων.

Σημειώνεται πως φέτος είναι η πρώτη χρονιά που εφαρμόζεται στα σχολεία της χώρας η Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, καθώς και η βάση του 10 ή 8, ανάλογα με το μάθημα βαρύτητας.

Εξάλλου, με βάση στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από σχολεία ανά την Ελλάδα προκύπτει, σύμφωνα με τον κ. Πατίδη μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ότι η αποτυχία των μαθητών κυμαίνεται στο 20-25% σε τουλάχιστον ένα μάθημα στα Γενικά Λύκεια, ενώ ακόμα μεγαλύτερη είναι η αποτυχία για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει το 50%.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά το σάλο που ξεσήκωσαν σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και κόμματα οι παραπάνω αποτυχίες, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αν. Λοβέρδος δήλωσε πως το Υπουργείο πρόκειται να προβεί σε «αξιολόγηση και βελτίωση του θεσμού της Τράπεζας Θεμάτων εντός των ημερών με τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων της Α’ Λυκείου από τα σχολεία της Επικράτειας». Ο κ. Λοβέρδος έχει ξεκαθαρίσει ότι ο θεσμός δεν θα καταργηθεί, αλλά θα βελτιωθεί, ενώ προχθές ο υφυπουργός Κ. Κουκοδήμος εξέφρασε τη θέση ότι από την Τράπεζα Θεμάτων θα πρέπει να εξαιρεθούν ορισμένα μαθήματα, όπως είναι τα Θρησκευτικά.

Πηγή: alfavita.gr