logo


Κερκίδες, δύο έξοδοι από τις κερκίδες, τουαλέτες (ανδρικές- γυναικείες- για ΑΜΕΑ), πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο. Αυτά- τουλάχιστον- πρέπει να διαθέτουν οι αθλητικοί χώροι του Δήμου, και τα ανοιχτά γήπεδα αλλά και τα Κλειστά Γυμναστήρια, ώστε να μπορούν να φιλοξενούν επίσημους αγώνες των κατηγοριών, στις οποίες ανήκουν οι αθλητικές ομάδες της πόλης. Για να μην αναφέρουμε το στοιχειώδες: Φως για βραδινές προπονήσεις και αγώνες, που στερούνται εδώ και δυο μήνες τα γήπεδα τέννις του Αθλητικού Ομίλου Διονύσου- και μαζί μ’ αυτά, και το σπιτάκι των Ναυτοπροσκόπων, μια που τα καλώδια που εκλάπησαν δεν έχουν ακόμη αντικατασταθεί.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα για τους αθλητικούς χώρους του Δήμου Διονύσου;

Το Δεκέμβριο του 2013 είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο  προμήθεια για τις παραπάνω παρεμβάσεις και προμήθειες, αλλά από τότε μέχρι σήμερα, τίποτα δεν έχει γίνει.

Όλο  το περασμένο διάστημα οι Αθλητικοί Σύλλογοι της πόλης είχαν  προβεί σε αλλεπάλληλες συσκέψεις με το Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη, επισημαίνοντάς του τις ελλείψεις που υπάρχουν σε όλους τους αθλητικούς χώρους του Δήμου και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου:  Αν δεν εξασφαλισθούν εγκαίρως οι παραπάνω απαραίτητες προϋποθέσεις σε κάθε γήπεδο και σε κάθε Γυμναστήριο, τότε οι ομάδες μας μένουν εκτός των αντίστοιχων πρωταθλημάτων. Επιπλέον ο μηχανικός (και νέος δημοτικός σύμβουλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας) Στ. Κριεμάδης, είχε προβεί σε καταγραφή των προβλημάτων σε όλους τους αθλητικούς χώρους.

Όμως οι ελλείψεις, που θα στοιχίσουν ίσως στις ομάδες τον αποκλεισμό τους από τους αγώνες, παραμένουν ως έχουν. Γι’ αυτές τις ελλείψεις μίλησε στο edionysos.gr ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ν. Παππάς και εμφανίστηκε να μην ανησυχεί: «Η αργοπορία στην εκτέλεση τέτοιων έργων είναι πάγια», είπε, ενώ διαβεβαίωσε πως οι ελλείψεις θα αποκατασταθούν σταδιακά, χωρίς κανένα πρόβλημα στην αδειοδότηση των ομάδων.

Δηλαδή: Και ιατρείο εξοπλισμένο θα αποκτήσουν όλοι οι αθλητικοί χώροι, και τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των θεατών, και κερκίδες (βέβαια), και διπλές εξόδους για ασφάλεια. Και όλα αυτά μέχρι(;) το Σεπτέμβριο που θα ξαναρχίσουν οι επίσημοι αγώνες.