logo


Έκκληση προς όλους τους Διονυσιώτες απευθύνει με την παρακάτω επιστολή του ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Διονύσου, καλώντας τους να συμμετάσχουν φέτος το καλοκαίρι στις ομάδες πυροπροστασίας, συμβάλλοντας έτσι στη σωτηρία των δασών, των σπιτιών και της ζωής μας.

Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Διονύσου

Αγαπητοί φίλοι και συνδημότες,

Ευχόμενοι σε όλους ένα όμορφο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει από αρχές Μαϊου. Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι σας είστε ευαισθητοποιημένοι για τους κινδύνους που απειλούν τα δάση μας και το περιβάλλον, με κυριότερο όλων τη φωτιά.

Εμείς σαν Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, αλλά και σαν πολίτες, θεωρούμε ότι η γνώση, η οργάνωση, η ετοιμότητα, η πρόληψη και κυρίως η επαγρύπνηση, είναι απαραίτητα για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Η έγκαιρη ειδοποίηση των αρμοδίων κρατικών και εθελοντικών φορέων πυρόσβεσης είναι σωτήρια για τα όμορφα δάση μας και για την ασφάλεια των σπιτιών και της ζωής μας.

Για τον σκοπό αυτό το πυροφυλάκιό μας στο Διονυσοβούνι είναι έτοιμο και καλά οργανωμένο. Χρειαζόμαστε όμως την εθελοντική προσφορά σας και βοήθεια για πυροφύλαξη σε βάρδιες, τις ώρες, τις ημέρες και τις νύχτες που εσείς μπορείτε να επιλέξετε και για τις οποίες εξαιτίας των ανέμων θα υπάρχει αυξημένη επικινδυνότητα για φωτιά.

Συνηθίζεται από το Σύλλογό μας να κάνουμε βάρδιες των δύο ωρών ανά ζεύγη, αλλά και η μία ώρα που μπορείτε να διαθέσετε είναι απαραίτητη για τον τόπο μας. Η ομορφιά του τοπίου, και η χαρά της προσφοράς, θα σας αποζημιώσει για το χρόνο που θα διαθέσετε.

Το γραφείο του Συλλόγου μας βρίσκεται απέναντι από το 2ο Δημοτικό Σολείο Διονύσου, στον υπαίθριο χώρο πίσω από το περίπτερο, στη διεύθυνση Λ. Διονύσου και Μητροπολίτου Κυδωνιών.

Περιμένουμε να ενημερώσουμε όλους εκείνους που επιθυμούν να σταθούν αρωγοί στην προσπάθειά μας.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα:

Δημήτρης Πιτιανούδης  6945259282

Δημήτρης Αλεξανδρής  6981448321

Σοφία Ζαράνη  6942212870

Νίκος Ρουσσάκης  6977320529

 

Email: www.eppd.gr