logo


Καλεσμένος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου που χτες Τετάρτη 25 Ιουνίου πραγματοποίησε την τελευταία-μάλλον- συνεδρίασή του με την παρούσα σύνθεση ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κ. Κοντάκης. Λίγο πριν και ο ίδιος παραδώσει τη σκυτάλη στην επόμενη Δημοτική Αρχή, και με αφορμή σχετικό κείμενο του τοπικού συμβούλου της Συμμαχίας για τον Πολίτη Ν. Αντάπαση, παρουσίασε αναλυτικά την ετοιμότητα του Δήμου Διονύσου αναφορικά με την πυροπροστασία, με το επιπλέον δεδομένο πως φέτος- απ’ ό,τι ακούγεται- θα έχουμε ένα πολύ θερμό και ξερό καλοκαίρι.

Ο κ. Κοντάκης, που συνοδευόταν από το γιο του, τόνισε πως παρά τα μικροπροβλήματα που παρουσιάζει ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου, οι μπουλντόζες και τα πυροσβεστικά οχήματα της πόλης είναι «ετοιμοπόλεμα» ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται εργολαβία καθαρισμού και αποψίλωσης των χόρτων σ’ ολόκληρη τη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου. Παράλληλα, όπως διαβεβαίωσε και η Πρόεδρος του Τ.Σ. Γ. Κακούρη, επιστολές έχουν ήδη αποσταλεί στους ιδιοκτήτες οικοπέδων, όπου τους επισημαίνεται η υποχρέωση να καθαρίσουν τις ιδιοκτησίες τους, άλλως το έργο αυτό αναλαμβάνει ο Δήμος, χρεώνοντάς τους με πρόστιμο.  Παράλληλα, ακι στο παλίσιο της ίδιας εργολαβίας, καθαρίζονται και οι δασικοί δρόμοι περιμετρικά της δημοτικής Κοινότητας μέχρι τον Άγιο Πέτρο, ώστε σε περίπτωση φωτιάς να  εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.

24ωρη φύλαξη

Σημαντική ήταν η επισήμανση του Αντιδημάρχου πως το πυροφυλάκιο στο Διονυσοβούνι λειτουργεί ήδη σε 24ωρη βάση, με πυροφύλακες που έχει προσλάβει ο ΣΠΑΠ και με συνεργείο από τα Λατομεία, ενώ από την προσεχή Δευτέρα θα λειτουργεί όλη τη μέρα και πυροφυλάκιο είτε στην Άνοιξη είτε στο Κρυονέρι, καλύπτοντας την ανάγκη για έγκαιρη ειδοποίηση και άμεση επέμβαση σε περίπτωση συμβάντος.

Επιπλέον ο κ. Κοντάκης  επεσήμανε πως οι εθελοντές πολιτικής προστασίας έχουν αυξηθεί και είναι άρτια εκπαιδευμένοι, ενώ δεσμεύθηκε πως μέχρι τις 31 Αυγούστου, οπότε και λήγει η θητεία του, το σύστημα πυροπροστασίας της πόλης θα λειτουργεί άψογα.

Παρών στη συνεδρίαση και ο Πρόεδρος των Εθελοντών Διονύσου Δ. Πιτιανούδης, ο οποίος προσέθεσε πως παρόλο που ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Διονύσου εξέφρασε προ καιρού τη διάθεση για συμβολή στην πυροπροστασία, μέχρι στιγμής κανένα μέλος του δεν έχει δηλώσει  συμμετοχή, κάτι που ισχύει και για τους Ναυτοπροσκόπους. Ανέφερε μάλιστα και το εξής: Στη διάρκεια γιορτής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου, οι Εθελοντές μοίρασαν στα εκατοντάδες οχήματα των γονιών που παρακολουθούσαν τα παιδιά τους επιστολή έκκλησης να πλαισιώσουν την πυροπροστασία. Ανταπόκριση όμως καμία. Εντούτοις την επιστολή είδε κάτοικος της Πεντέλης(!) και έσπευσε, ευαισθητοποιούμενος, να γραφτεί μέλος στους εθελοντές του Διονύσου!

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως τη συνεδρίαση παρακολούθησαν τα δυο νέα- από 1ης Σεπτεμβρίου- μέλη του  Τοπικού Συμβουλίου, οι κυρίες Ελ. Φραντζή (Διόνυσος, Ανοιχτοί Ορίζοντες) και Κ. Οικονομάκου (Ενωτική Πρωτοβουλία), παίρνοντας μια πρόγευση για το έργο τους τα επόμενα πέντε χρόνια.