logo


Σε σύσκεψη με τη νέα Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου και το νέο Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Π. Φιλίππου, παρευρέθηκε ο Δ. Ζαμάνης μαζί με τους υπόλοιπους 12 Δημάρχους της περιοχής.

Η συνάντηση έγινε στο δημαρχείο Σαρωνικού, στα Καλύβια Θορικού, την Τρίτη 17 Ιουνίου, με οικοδεσπότη τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Διονύσου Ηλ. Υφαντής.

Ο κ. Ζαμάνης, στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού και αναπτυξιακού προγραμματισμού και υπογράμμισε την αξία των διαδημοτικών συνεργασιών για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων αλλά και των κοινών προκλήσεων και ευκαιριών.

Σχετικά με τα μείζονα ζητήματα ανέφερε -κατά προτεραιότητα- το χωροταξικό-οικιστικό, την αποχέτευση ομβρίων και ακαθάρτων, τη διαχείριση των απορριμμάτων και την επικείμενη αξιολόγηση του προσωπικού του δήμων.

Ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με αναφορά στο κτήμα Τατοΐου, ως αναπτυξιακού δυναμικού των Δήμων Διονύσου και Αχαρνών, δίνοντας έμφαση στο περιβάλλον, την παιδεία και τον πολιτισμό αλλά και στο ενδεχόμενο απορρόφησής του από το ΤΑΙΠΕΔ.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Ζαμάνης αντάλλαξε απόψεις με την Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη και νεοεκλεγέντες ή επανεκλεγέντες Δημάρχους της Ανατ. Αττικής.

Ας σημειωθεί και τούτο: Όπως δήλωσε στην Οδό Διονύσου ο κ. Ζαμάνης, από τους 13 συναδέλφους του στην Αν. Αττική οι 10 είναι νεοεκλεγέντες- «και όλους, παλιούς και καινούργιους,  μας απασχολεί και βάζουμε σαν πρώτη προτεραιότητά μας το κοινωνικό πρόσωπο των Δήμων μας και την κοινωνική πολιτική που θα ασκήσουμε στα χρόνια που έρχονται».