logo


Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των 126 συμβασιούχων του Δήμου Διονύσου, η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου εξέδωσε Δελτίο Τύπου για τις σχετικές ενέργειες και της απερχόμενης αλλά και της νέας Διοίκησης του Δήμου, τονίζοντας τη θέση της παράταξης για μόνιμους υπαλλήλους και όχι εργαζόμενους- ομήρους:

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή συγκάλεσε Δημοτικό Συμβούλιο την 25/2/2014 με μοναδικό θέμα: ’Ασκηση ή μη Παντός Ενδίκου Μέσου κατά της Υπ΄αριθ. 271/14 απόφαση του Μον.Πρωτ.Αθηνών (με την οποία έγινε δεκτή η αγωγή των 126 εργαζομένων του Δήμου ). Από τότε μέχρι σήμερα η Διοίκηση δεν ενημέρωσε για την εξέλιξη του θέματος ,παρ΄ όλο που υπήρξε απόφαση της Περιφέρειας (20-5-14 ) η οποία ακύρωσε την υπ΄ αριθμό 54/2014 απόφαση του ΔΣ του Δήμου μας που αφορούσε την μη άσκηση Ενδίκου Μέσου .

Με βάση τα προαναφερόμενα  γεγονότα, αναμένουμε τις ενέργειες της απερχόμενης διοίκησης αλλά και της νεοεκλεγμένης Δημοτικής Αρχής (με δεδομένο ότι ο κ. Ζαμάνης είχε δηλώσει  παρών). Εμείς πάντως  επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση της Παράταξής μας, η οποία δεν συμβιβάζεται με εργαζομένους- ομήρους, αλλά απαιτεί μόνιμους υπαλλήλους στο Δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει η Οδός Διονύσου, υπάρχει πρωτόδικη απόφαση Δικαστηρίου που μετατρέπει τις συμβάσεις 126 εργαζομένων στο Δήμο Διονύσου σε αορίστου χρόνου, η οποία τελεσιδίκησε μια που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε το Φεβρουάριο να μην ασκήσει έφεση, απόφαση που με τη σειρά της ακυρώθηκε τον Απρίλιο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.