logo


Ο Θίασος Νέων της ‘Άνοιξης, υπό την αιγίδα του ΟΝΑΠ Θέσπις παρουσιάζει την κωμωδία του Άρθουρ Σνίτσλερ Ερωτικό Γαϊτανάκι, σε σκηνοθεσία Ν. Ψαρά. Οι μέρες  των παραστάσεων, που θα ανεβούν στο Θέατρο του Λυκείου Άνοιξης, είναι:

19, 20, 21, 22, 23 και 26, 27, 28, 29 και 30 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ.

 Λίγα λόγια για το έργο και το συγγραφέα

 Ο Άρθουρ Σνίτσλερ (1862-1931), πριν αφοσιωθεί στη λογοτεχνία, ήταν γιατρός, και μάλιστα ψυχίατρος. Με ειλικρίνεια και χιούμορ ο Σνίτσλερ εκφράζει το πνεύμα των ημερών του, την αδυναμία επικοινωνίας και το γαλήνιο αλλά παλλόμενο ερωτισμό και σχολιάζει «γράφω για τον έρωτα και τον θάνατο, υπάρχουν μήπως άλλα θέματα;»Το συγκεκριμένο έργο του απαγορεύτηκε από την λογοκρισία κι έγινε αιτία να κατηγορηθεί ο συγγραφέας από την κοινή γνώμη ως «Εβραίος πορνογράφος» με συνέπεια να το αποσύρει ο ίδιος από τις γερμανόφωνες χώρες.

 Η επιτυχία  στο εξωτερικό ήταν μεγάλη αλλά μόνο το 1982 ο γιος του συγγραφέα επέτρεψε γερμανόφωνες παραστάσεις του έργου.

Ο Α. Σνίτσλερ ήταν σύγχρονος του Σ. Φρόυντ. Ο τελευταίος σε επιστολή του προς το συγγραφέα γράφει: «Έμαθες μέσα από τη διαίσθηση- αν και στην πραγματικότητα ως αποτέλεσμα βαθιάς παρατηρητικότητας- όλα όσα ανακάλυψα μέσα από συστηματική δουλειά πάνω στους ανθρώπους».