logo


Δεν πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί- τουλάχιστον όσον αφορά στο Δήμο Διονύσου-  τα σεμινάρια επιμόρφωσης για την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Έξω από το σχολείο του (πρώην) Καργάκου στη Σταμάτα είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς αρκετοί νηπιαγωγοί και δάσκαλοι από σχολεία της πόλης, ανταποκρινόμενοι στο σχετικό κάλεσμα του Συλλόγου Ο Σωκράτης  και αποφασισμένοι να εμποδίσουν τον υπεύθυνο για τα σεμινάρια σχολικό σύμβουλο να μπει στο χώρο του σχολείου.

Το σχολείο παρέμεινε κλειδωμένο, ενώ οι δάσκαλοι είχαν αναρτήσει πανώ καταδικάζοντας την «αξιολόγηση- απάτη».

Εντύπωση προκάλεσε και η παρουσία αστυνομικών από το Τμήμα της Εκάλης, που δήλωσαν πως ειδοποιήθηκαν με έγγραφο για την πιθανότητα έντασης και επεισοδίων.

Πάντως, και σύμφωνα με τις δηλώσεις του σχολικού συμβούλου Μ. Καρβούνη στην Οδό Διονύσου, τα σεμινάρια μπορούν να πραγματοποιηθούν και εξ αποστάσεως, και πάντως η περαιτέρω αντιμετώπιση της αντίδρασης των εκπαιδευτικών θα διαμορφωθεί με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Παιδείας.

Υπενθυμίζεται πως η επόμενη φάση των σεμιναρίων είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 19 Ιουνίου, οπότε και πάλι οι νηπιαγωγοί και οι δάσκαλοι αναμένεται να δώσουν το δυναμικό παρών έξω από τα σχολεία.