logo


Συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για το «φλέγον» θέμα της πυροπροστασίας, μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου, ο Ν. Αντάπασης τοπικός σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου με τη Συμμαχία για τον Πολίτη- και πλέον με τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο- απευθύνει σχετική επιστολή προς την Πρόεδρο της Δ.Κ. Ι. Κακούρη, την οποία κοινοποιεί προς όλους τους τοπικούς συμβούλους, στους Συλλόγους Εθελοντών, Εξωραϊστικό, Περιβαλλοντικό και Πλατύ Χωράφι, καθώς και στον τοπικό Τύπο. Με την επιστολή αυτή, που δημοσιεύεται παρακάτω, ο κ. Αντάπασης εκφράζει την ανησυχία του για την ετοιμότητα του Δήμου Διονύσου στην αντιμετώπιση πυρκαγιών, κοινοποιεί τη δέσμη προτάσεων για την πυροπροστασία που έχει ήδη δημοσιοποιήσει η Συμμαχία, ενώ ζητεί την άμεση σύγκληση Τοπικού Συμβουλίου, προκειμένου να συμβάλλει και αυτό «στην καλύτερη δυνατή προσέγγιση του προβλήματος»:

Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

Θέμα: Αντιπυρικός Σχεδιασμός 2014

Αγαπητή κ. Πρόεδρε,

Διανύουμε, ήδη, το 2ο δεκαήμερο του Ιουνίου και μας ανησυχεί το γεγονός, ότι ενώ εφέτος διαφαίνεται υψηλός κίνδυνος, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων και της μεγάλης βλάστησης που έχει αναπτυχθεί, παρ όλα αυτά δεν παρατηρείται ενεργοποίηση του Κρατικού Μηχανισμού, ώστε να παρθούν αντίστοιχα προληπτικά μέτρα (ελάχιστος Καθαρισμός κατά μήκος του οδικού δικτύου που διασχίζει δασικές περιοχές, βελτίωση βατότητας οδών προσπέλασης-διαφυγής των περιοχών αυτών, καθαρισμός ηλεκτρικού δικτύου ΔΕΗ κ.λπ.).

Η ανησυχία αυτή μεγαλώνει από τις πληροφορίες μας, ότι, λόγω της οικονομικής κρίσης, οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες στερούνται των απαραίτητων μέσων (προσωπικού, ανταλλακτικών , αναλωσίμων κ.λπ.).

Ήδη, την περασμένη εβδομάδα, ο Σύλλογος Εθελοντών Διονύσου, σε συνέλευση των μελών του, επιβεβαίωσε τα παραπάνω.

Συνεπώς, έστω την ύστατη ώρα, νομίζουμε, ότι χρειάζεται επίπονη και συντονισμένη προσπάθεια, ώστε με τον κατάλληλο συνδυασμό των διατιθέμενων μέσων εκ μέρους Υπηρεσιών, Εθελοντικών Ομάδων και Ιδιωτών, να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Καταλυτικό ρόλο για αυτή τη προσπάθεια, θεωρούμε ότι μπορεί να παίξει και ο Δήμος.

Στα πλαίσια αυτά, η Παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ», στην οποία έχω την τιμή να ανήκω, πήρε σχετική πρωτοβουλία προς τον κ. Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Διονύσου, καταθέτοντας σχετικές προτάσεις.

Αγαπητή κ. Πρόεδρε

Με την παρούσα επιστολή σάς κοινοποιώ τις παραπάνω προτάσεις και παρακαλώ, όπως, λόγω του μεγάλου προβλήματος, για την περιοχή μας, συγκαλέσετε, άμεσα το Τοπικό Συμβούλιο, προκειμένου να συμβάλλουμε και εμείς στην καλύτερη δυνατή προσσέγγισή του.