logo


Παρόλο που τα σχολεία μόλις έκλεισαν για το καλοκαίρι, ανάστατη είναι και πάλι η εκπαιδευτική κοινότητα. Αιτία τα σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών- διευθυντών σχολείων- για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, που αρχίζουν αυτή την εβδομάδα και στην περιοχή της Αττικής.

Ειδικότερα για το Δήμο Διονύσου, τα σεμινάρια για τους διευθυντές των σχολείων της πόλης θα πραγματοποιηθούν αύριο Δευτέρα 16 και την Πέμπτη 19 Ιουνίου στα εκπαιδευτήρια (πρώην) Καραγάκου στη Δροσιά, καθώς και σε σχολεία των Αχαρνών.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Ο Σωκράτης καλεί τους διευθυντές και τους εκαπαιδευτικούς  σε συγκεντρώσεις έξω από τα σχολεία που έχουν οριστεί για τη διεξαγωγή των σεμιναρίων, για να τα ακυρώσουν στην πράξη. Καλεί επίσης και τους γονείς να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις και να στηρίξουν την προσπάθεια των εκπαιδευτικών. Για το σχολείο της Δροσιάς η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις δυο ημέρες- Δευτέρα και Πέμπτη- στις 7.45 το πρωί.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Β. Παπαϊωάννου, πρώην Προϊσταμένης στο 2ο Νηπιαγωγείο Διονύσου, προς την Οδό Διονύσου «Παρασκευή αργά το απόγευμα ειδοποιηθήκαμε για τα σεμινάρια, έτσι είχαμε πολύ λίγο καιρό στη διάθεσή μας για να ενημερώσουμε τους γονείς για τις κινητοποιήσεις μας».

Υπενθυμίζεται πως, όπως είχε γράψει η Ο.Δ. λίγο καιρό νωρίτερα, τόσο η κ. Παπαϊωάννου όσο και η Α. Καρακάση, επίσης Προϊσταμένη στο 1ο Νηπιαγωγείο Κρυονερίου, αλλά και δεκάδες  συνάδελφοί τους σ’ όλη τη χώρα υπέβαλαν μαζικά τις παραιτήσεις τους καταγγέλλοντας ότι οι αξιολογήσεις εαυτών και συναδέλφων «θα αποβούν ταφόπλακα του Δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου και δεν σημαίνουν τίποτα άλλο παρά ανταπόκριση του κράτους στη δέσμευση για απόλυση 150.000 ανθρώπων μέσα στο 2015”.

Το μέτρο της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων, ανακοινώθηκε πέρυσι από το Υπουργείο Παιδείας, με στόχο τη δημιουργία «άριστων σχολείων και εκπαιδευτικών», ενώ η σχετική εγκύκλιος επέβαλλε την έναρξη της εφαρμογής του από τις αρχές Απριλίου.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Ο Σωκράτης έχει ως εξής:  

Θέμα: «Απεργιακή κινητοποίηση και στάση εργασίας τη Δευτέρα 16 και Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014» 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Τη μέρα που οι εκπαιδευτικοί έδωσαν τους βαθμούς  στους μαθητές τους, η Διοίκηση  διάλεξε  να ορίσει τα «Σεμινάρια της ΝΤΡΟΠΗΣ».

 Οι συνάδελφοι Διευθυντές ενημερώθηκαν τηλεφωνικά (αργά το απόγευμα) για να συμμετάσχουν,  τη Δευτέρα  16/6/2014 στις 8.00 π.μ. και την Πέμπτη 19/6/2014 στις 8.00 π.μ., στα σεμινάρια επιμόρφωσης για την αξιολόγηση.

Στο Μενίδι, τα σεμινάρια για τους διευθυντές των σχολείων,τα οποία  ανήκουν στην αρμοδιότητα των σχολικών συμβούλων   κα. Κυριάκη και κα. Παρδάλη, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο 3ο Δημοτικό Αχαρνών (Λιοσίων 42). Αντίστοιχα τα σεμινάρια για τους διευθυντές των σχολείων  που ανήκουν στην περιφέρεια των κ. Ζεργιώτη και κ. Κουμπιά  στο 26ο Δημοτικό Αχαρνών (Ολυμπιακό χωριό) και τα σχολεία του κ. Καρβούνη στο 1ο Δημοτικό Δροσιάς (πρώην Καργάκου).

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ενεργοποιεί τη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΔΟΕ για τους Διευθυντές και την 3ωρη στάση εργασίας για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

Καλούμε τους συναδέλφους, των οποίων  τα σχολεία  ανήκουν στις περιφέρειες των παραπάνω συμβούλων, τη Δευτέρα το πρωί να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί έξω από τα συγκεκριμένα σχολεία.

Καλούμε τους συλλόγους γονέων να στηρίξουν την προσπάθεια ακύρωσης των σεμιναρίων αξιολόγησης.

Καλούμε τους σχολικούς συμβούλους δημόσια να διαχωρίσουν τη θέση τους από την αξιολόγηση που απειλεί να μας αφανίσει. Ο κλάδος μας πάλεψε για την καθιέρωση των σχολικών συμβούλων ως παιδαγωγών και βοηθών των εκπαιδευτικών και όχι ως αξιολογητών.  Ακόμα και αν τους ανατεθεί, να αρνηθούν το ρόλο του επιμορφωτή στα διήμερα σεμινάρια της ντροπής.

Καλούμε τους συναδέλφους Διευθυντές και διευθύντριες να συνταχθούν με τις αποφάσεις του κλάδου, να στηρίξουν και να συνδράμουν την κινητοποίηση του συλλόγου έξω από τα σχολεία που θα γίνουν τα σεμινάρια, να απέχουν από αυτά, αξιοποιώντας την κάλυψη του συλλόγου, την κινητοποίηση των συναδέλφων και την απεργιακή κάλυψη της Ομοσπονδίας.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ.

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

Ευθυμίου Θανάσης

Χούτα Δέσποινα

Σφυρή Μαρία

Στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών (Ολυμπιακό χωριό)

Παπαγιαννόπουλος Αποστόλης

Μουστάκας Μιχάλης

Τρίμπος Δημήτρης

Στο 1ο Δημοτικό Δροσιάς

Παπαϊωάννου Βάσω

Καρακάση Άννα

 

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 (3ο ,26ο ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ 1ο ΔΡΟΣΙΑΣ) ΣΤΙΣ 7.45 Π.Μ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Με βάση τους παραπάνω πίνακες οι σύλλογοι γονέων μπορούν να οργανώσουν τη συμμετοχή τους σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε.

 

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ­- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ  ΚΑΙ  ΑΓΩΝΕΣ!

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

              Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΠΟΣ